AKP MKYK kararını açıkladı

AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı sona erdi. Toplantının ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, açıklamalarda bulundu.

AKP MKYK kararını açıkladı

AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Genel Başkan ve Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı.

Parti genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı, 3 saat sürdü.

AKP KARARINI AÇIKLADI

AKP MKYK kararını açıkladı.

Olağanüstü kongre 21 Mayıs'ta yapılacak

AKP SÖZCÜSÜ AKTAY: OYBİRLİĞİYLE ONAYLANDI

AKP Sözcüsü Aktay, AKP MKYK'nın ardından açıklama yaptı. Sözcüsü Aktay, 21 Mayıs'ta yapılacak AKP Olağanüstü Kongresi'nde hem genel başkan hem Merkez Karar Yönetim Kurulu hem de partinin bütün yönetim kademesinin seçiminin gerçekleştirileceğini bildirdi.

Aktay, "MKYK'da oy birliğiyle onaylandı. Yarın Cumhurbaşkanımız partimizin genel merkezinde AKP'ye üye olacak. Yarın düzenlenecek törene katılanlar arasında kurucu üyelerimiz, MKYK üyeleri, milletvekilleri de olacak" dedi.

Aktay'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Bugünkü toplantımızda kararı alınan başka bir mevzu da 21 Mayıs'ta üçüncü olağanüstü kongreye gitmek. Bu kongrenin de hem kararı alınmış oldu hem de gerekli hazırlıklar için düğmeye basıldı."

"Sayın Cumhurbaşkanımızın yarın partimizle ilişkisinin, üyeliğinin ihya edilmesine dair, bugün Merkez Karar Yönetim Kurulunda yapılan görüşme neticesinde, kurulun bütün üyeleri bu kararı oy birliğiyle onaylamış oldular. Yarın Sayın Cumhurbaşkanımızın partimizin genel merkezinde düzenlenecek olan toplantı ile üyeliğinin ihya edileceğini söyleyebiliriz."

"21 Mayıs'ta olağanüstü kongre olacak. Sayın Başbakanımızın, Genel Başkanımızın davetiyle oluşuyor bu olağanüstü kongre. Bu kongrede de bir seçim yapılması ve Sayın Cumhurbaşkanımızın partimizin genel başkanlığına seçilmesini öngörüyoruz."

ERDOĞAN'IN PARTİ ÜYELİĞİ

AKP MKYK'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partiye üyeliği ile ilgili kararın oybirliğiyle alındığı da öğrenildi.

HAYATİ YAZICI: İKİ ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ VAR

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, AKP MYK ve MKYK toplantılarına ilişkin, "İki önemli gündem maddesi var. Yarın Kurucu Genel Başkanımız, liderimiz, Cumhurbaşkanımızın partimize üyelik törenini gerçekleştireceğiz. 21 Mayıs'ta da AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongremizi yapmak suretiyle Kurucu Genel Başkanımız, liderimiz, partimizin genel başkanlık görevine dönmüş olacak. Bu iki konuyu nasıl icra edeceğimizi tüzüğümüz ve geleneklerimizi dikkate almak suretiyle konuşup müzakere edeceğiz." demişti.

Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üyeliğiyle ilgili olarak herhangi bir seremoninin söz konusu olmadığı söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

ak parti AKP tayyip erdoğan recep tayyip erdoğan toplantı binali yıldırım MYK