Skandal görüntülere soruşturma açıldı!

Bursa’da ağır zihinsel hastalığı olan kişilerin tedavi edildiği özel bir bakım merkezi işkence iddialarıyla gündeme geldi. Hastane'de çalışan 3 eski hasta bakıcı savcılığa giderek işkence şikayetinde bulundu. Engelli çocuklara işkence yapıldığı, 7 yaşlı hastanın da bakım yapılmadığı için öldüğü iddiası yer aldı

Skandal görüntülere soruşturma açıldı!

Bursa engelli çoçuklara işkence ve dayak ile yaşlı hastaların ölüme terkedildiği iddiaları ile sarsıldı.

Skandalın adresi Bursa'da ağır zihinsel hastalığı bulunan kişilerin tedavi gördüğü İbn-i Sina Özel Bakım Merkezi.

Radikal'ın haberine göre skandal hastanede çalışan 3 eski hasta bakıcının savcılığa gitmesi ile ortaya çıktı. Savcılığa ifade veren görevliler, hastanede engelli çocuklara işkence yapıldığını, çocukların aç bırakıldığını, 7 yaşlı hastanın da bakım yapılmadığı için öldüğünü iddia etti.

Hasta bakıcılardan S.D., S.K. isimli çocuğun görevlilerce odaya kapatılıp koli bandı ve halatla kalorifer peteğine bağlandığını savundu. S.D duruma tepki gösterdiklerini ancak yönetici ve diğer çalışanların işkenceleri normal gördüklerini ifade etti.

Yaşlı hastalara bakan F.M ise hastalardan ikisinin kalp krizi geçirdiğini, ambulans çağrılmadığı için de öldüğünü iddia etti. F.M 5 yaşlının hastanın da bakımsızlık ile ölüme terkedildiğini ileri sürdü.

Konuyla ilgili Bursa Valisi Münir Karaloğlu'ndan da bir açıklama geldi. Vali Karaloğlu, olayla ilgili 2 müfettiş görevlendirildiğini ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr