Talimat verildi komandolar gidiyor

PKK'yı hedef alan operasyonlarda en tecrübeliler devreye giriyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede en deneyimli komando tugaylarına talimat verildi. Kayseri ve Bolu'daki komando tugayları 3 yıl aradan sonra Doğu ve Güneydoğu'ya intikal ediyor

Talimat verildi komandolar gidiyor

Talimat verildi, Kayseri'de bulunan 1. Komando Tugayı ile Bolu'daki 2. Komando Tugayı 3 yıl aradan sonra Doğu ve Güneydoğu'ya gidiyor.

Tugayların yerleşeceği üs bölgeleri için incelemelerin başladığı bildirildi. Her iki tugayın öncü birlikleri bölgede çalışmalara başladı.

İki tugaydan bölgeye yaklaşık 6 tabur gönderilmesi planlanıyor.

Komandoların Jandarma ve emniyet birimleriyle birlikte eş zamanlı operasyonlarda görev alacağı belirtiliyor.

Bolu ve Kayseri komando tugayları 1980'li yıllardan itibaren aralıksız olarak Doğu ve Güneydoğuda, PKK'ya yönelik operasyonlarda ön saflarda yer almış, 2012 Aralık ayında ise kışlasına dönmüştü.

Komandoların bölgeye sevklerinin bir hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

Kayseri 1'inci Komando Tugayı, 1974 yılında Kıbrıs'a paraşütle inerek, Türkiye'nin ilk ve tek hava indirme harekatını gerçekleştirdi. Türkiye'nin hali hazırda tek hava indirme yeteneğine haiz birlik olarak biliniyor. Sancakta 2 üstün cesaret ve feragat madalyası bulunuyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından üstün teçhizat ve donanım ile yeni tip botlarda ilk kez tugayda kullanılıyor.

Buzlu sulardan ve karlı araziden geçen komandolar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en gözde birlikleri arasında ilk sıralarda geliyor.

ulusalkanal.com.tr

pkk kayseri bolu komando