Çiftçiyi korumaya yönelik ek tedbirler

Koronavirüsle mücadelede çiftçilerin zararlarının karşılanmasına yönelik ek tedbirler hayata geçirildi. 2/B ve tarım arazilerinin satış bedeli taksitleri ile hazine arazilerini kullanan çiftçilerin ecrimisil ödemeleri 3 ay süreyle ertelendi. Açıklamayı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptı. Kurum, ertelemeden yararlanacak çiftçilerde aranan şartları da açıkladı.

Çiftçiyi korumaya yönelik ek tedbirler

Satış bedeli taksitleri ile çiftçilerin ecrimisil ödemeleri ertelendi.

Koronavirüsle mücadele kapsamında çiftçilere yönelik ek tedbirler alındı. Açıklama, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'dan geldi.

Hazırladıkları yeni Milli Emlak Tebliği ile ilgili Anadolu Ajansına konuşan Kurum, çiftçilerin zararlarının karşılanmasına yönelik atılacak adımları sıraladı. Kurum, bu kapsamda 2/B ve tarım arazilerinin satış bedeli taksitlerinin erteleneceğini duyurdu.

Tebliğ ile hazineye ait tarım arazilerini tarım ve hayvancılık amaçlı kullanan çiftçilerin de ecrimisil ödemeleri 3 ay süreyle ertelendi. Bakan Kurum, çiftçilerin ertelenen ödemelerine herhangi bir zam veya faiz uygulanmayacağını aktardı.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğde, ertelemeden yararlanacak hak sahibinde aranan şartlar da anlatıldı. Buna göre, son ödeme tarihi erteleme dönemi içerisinde olanlar ve daha önce taksitli satış sözleşmesi imzalananlar ertelemeden yararlanabilecek. Taksitlerinin vade tarihi erteleme dönemi içerisinde olanlar da bazı şartlarla düzenlemeden faydalanacak. Bunun için 1 Nisan 2020 tarihi itibariyle vadesinde ödenmeyen ikiden fazla taksiti bulunmaması istenecek.

ulusal.com.tr

koronavirüs Murat Kurum