Türkiye Bilardo Şampiyonası'na rekor katılım

Türkiye Bilardo Şampiyonası 1.Etap Müsabakaları 1-11 Mart tarihleri arasında Antalya-Side'de yapılacak.

Türkiye Bilardo Şampiyonası'na rekor katılım

Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan ve Yönetimi'nin aldığı karar sonrası açık katılımla yapılacak olan şampiyonaya rekor başvuru oldu ve 1150 sporcunun kayıt yaptırdığı öğrenildi. Hakemler, yöneticiler, teknik komite üyeleri ve basın mensuplarıyla beraber bu rakam 1300 kişiye ulaşacak. 20 masa ile organize edilecek turnuva Sueno Otel'de yapılacak.

UMB Dünya Kupası Bursa Etabı'nı son derece başarılı bir organizasyonla geride bırakan bilardo camiası şimdi bu rekor katılımlı Türkiye Şampiyonası 1.Etap Müsabakaları'nı bekliyor.

Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan yaptığı açıklamada 2016 yılında oldukça yoğun bir takvimin devam ettiğini belirterek; "Bu yoğun takvimin en önemli turnuvalarından biri olan UMB Dünya Kupası Bursa Etabı'nı son derece başarılı bir organizasyonla geride bıraktık, öncelikle bu başarının ardında rol alan herkese teşekkür ederim. Bu büyük organizasyonun hemen ardından başlayan Türkiye Üç Bant 1. Ligi Müsabakaları gene Bursa'da çok önemli karşılaşmalara sahne oldu. Ülkemizi Kulüpler Avrupa Kupası'nda temsil edecek olan temsilcimiz bu organizasyon neticesinde belli oldu. Tüm katılımcılara bir kez daha başarılar dilerken, bu vesileyle ligde yer alan kulüplerimizin yöneticilerine de teşekkür ederim.

Sizlerle bu satırlar aracığıyla esas paylaşmak istediğim konu; Mart ayı başında Antalya'da organizasyonunu üslendiğimiz Türkiye Bilardo Federasyonu tarihinin en geniş katılımlı turnuvası ünvanını alacak olan Türkiye Şampiyonası 1.Etap Müsabakaları'dır. Yapmış olduğumuz sizlerle birebir görüşmeler, sosyal medyadan almış olduğumuz tüm izlenimler ve büyük camiamızın sporcularının tekrar yeşeren oynama arzusu ve konuyla ilgili bize gelen talepler, geçen yıl sonunda teknik kurulumuzun çalışmaları ve tavsiyesi de dikkate alınarak Yönetim Kurulu kararımız gereği bildiğiniz gibi 2016 yılı ilk iki etabının "Açık Katılımlı" yapılması kararını doğurdu. Türkiye Bilardo Federasyonunun gücü ve görev alan tüm komiteleriyle kapasitesi bu büyük organizasyonu ve sizlere vermiş olduğumuz bu sözü yerine getirecek niteliktedir. Bu konuda bize duyulan güvenin boşa çıkmayacağını şahsım adına sizlere temin ediyorum. Ancak 1000 kişiyi aşan, 1150 sporcuya ulaşan aktif başvurunun sanırım yalnız bizler için değil sizler için de tahmin edilmesi güç bir katılımcı sayısı olduğunu düşünüyorum.

Elbette öngörülmesi zor olan bu katılımcı sayısı ile yapılacak bu büyük organizasyon bir takım zorlukları da beraberinde getirecektir. Gün, masa ve seans sayısı neticesinde hakemlerimize ve organizasyonda yer alacak tüm birimlerin sarf edeceği gerçekten yoğun mesaiye dair zorluklar konusunda federasyonumuz bünyesinde görev alacak olan deneyimli çalışma arkadaşlarıma güvenim sonsuzdur ve kendilerine şimdiden çok teşekkür ediyor ve bu zor görevde başarılar diliyorum" dedi.

11 GÜN SÜRECEK , 20 MASADA OYNANACAK

Turnuvaya iştirak edecek olan sporculara bir takım bilgiler de veren Ercan, 11 gün sürecek olan bu turnuvanın en ağır ve yorucu bölümün ilk turlar olacağını ifade etti.

"MAZERETSİZ BİR ŞEKİLDE MAÇINA ÇIKMAYAN OYUNCU YIL İÇİNDEKİ DİĞER TURNUVALARA KATILABİLME HAKKINI KAYBEDECEK"

Başkan Ersan Ercan, kayıt yaptıran sporcuları da uyararak;

"Turnuva esnasında herhangi bir turdaki gruba iştirak edip mazeretsiz bir şekilde herhangi bir maçına çıkmayan oyuncu yıl içindeki diğer turnuvalara katılabilme hakkını kesinlikle kaybedecektir. Bu nedenle; tüm bu açıklamalar neticesinde turnuvaya iştirak edememe durumunuz olması halinde, sizlerden ricam, Teknik Kurul Başkanı Melih Turan'a katılamayacağınızı bildirmeniz ve bir cezai yaptırıma maruz kalmamanızdır. Grupların bir an önce ve sağlıklı bir şekilde düzenlenmesi ve en güzel şekilde şampiyona programının çıkarılması için gelemeyecek oyuncuların bildirim yapması çok önemlidir" açıklamasını yaptı.

"BİLARDOYA OLAN TUTKUMUZ VE HEDEFLERİMİZ TÜM ZORLUKLARI AŞIYOR"

Turnuvanın 20 masa ile organize edileceğini de hatırlatan Başkan Ercan sözlerini şöyle tamamladı: "Dinamik Türkiye Klasmanı dikkate alınarak birinci turdan itibaren yapılacak olan tüm turlarda turnuvaya o turdan itibaren seribaşı olarak katılacak sporcularımız olacak ve final grubuna kadar sistem bu şekilde devam edecektir. Yalnızca ilk tur grup maçlarında (ilk 2 gün) müsabakalar ilan edilen maç saati beklenmeden başlatılabilecek ( 2 saati öncesini aşmamak koşuluyla) ve bu sıranın takibi maç sırası gelen oyuncunun sorumluluğunda olacaktır. Görüldüğü gibi hepimizi oldukça heyecanlı ama bir o kadar da meşakkatli bir turnuva beklemektedir. Sporumuza olan tutkumuz ve hedeflerimiz bu zorluğun üstesinden hepimizin göstereceği özveri ve sevgi ile gelebilmemizi sağlayacaktır. Samimi inancım bu yöndedir. Hepinize Antalya'da buluşmak umuduyla sevgi ve saygılarımı sunarım" DHA