Dolar gün içinde tarihi zirveyi aştı

Ekonomik darboğaz gittikçe artıyor. Döviz kuru ve altından yine peş peşe rekor haberleri geldi. Dolar gün içinde tarihi zirveyi aştı, 4 lira 92 kuruştan döndü. Avro da 5 lira 76 kuruşa yükseldi. İstanbul Borsası'nın döviz varlıklarını liraya çevirmesi döviz yangınını söndürmedi. Bir rekor haberi de altından geldi. Altının gramı gün içinde 203 lirayı aştı, çeyrek altın 334, Cumhuriyet altını da bin 347 liradan satıldı. Türkiye'nin olağanüstü ekonomi gündemini ekonomist Esfender Korkmaz Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Ekonomi zorda. Borsa ve piyasalardan gfelen haberler kötü. Döviz ve altının yükselişi, bir türlü durmuyor.

Ekonominin yeşil belası doların yükselişi geceden başladı. Gün içinde de yeni rekorlar geldi.

Avroda da işler iyi gitmedi. Günü 5 lira kuruş seviyesinde kapatan Avro, yeni rekorlar ile 5 lira 76 kuruşu geçti.

İstanbul Borsası kötü gidişata müdahale için döviz varlıklarını liraya çevirdi. Ancak bu da çare olmadı. Gün içinde dalagalı bir seyir izleyen dolar 4 lira 85 kuruştan avro da 5 lira 72 kuruştan işlem gördü.

Dövizdeki önlenemez yükseliş altına da sıçradı. O da peş peşe rekorlar kırdı. Altının gramı 203 lirayı aştı. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 334 liradan Cumhuriyet altını da 1347 liradan alıcı buldu.

Türkiye'yi uçuruma sürükleyen döviz artışının ardından ekonomide develüasyon dönemine girildi. Ekonomist Esfender Korkmaz döviz artışını ve alınması gereken acil önlemleri Ulusal Kanal'a anlattı.

Türkiye'nin önündeki seçenekleri sıralayan Korkmaz, ekonomideki panik havasının sona erdirilmesi gerektiğini söyledi.

HABER: OSMAN ERBİL-KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusal.com.tr