Emniyet bünyesinde kurulan özel ekip Ekrem Dumanlı'yı her yerde arıyor

18 Eylül'den bu yana aranan Zaman Gazetesi'nin önceki genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı'yı bulmak için özel ekip kuruldu. Özel ekibin her yerde aradığı Dumanlı yakalanırsa, hükümeti devirmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve örgüt yöneticiliği suçundan 22.5 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

Emniyet bünyesinde kurulan özel ekip Ekrem Dumanlı'yı her yerde arıyor

Fethullahçı Terör Örgütü yöneticiliği suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan Ekrem Dumanlı'yı bulmak için çalışmalara hız verildi.

Eve ve gazete binasına gitmeyen, cep telefon dahi kullanmayan ekrem Dumanlı'yı bulmak için özel bir ekip kuruldu.

İçinde emniyet müdür yardımcılarının da olduğu özel ekip, Dumanlı'nın illegal yollardan yurtdışına çıkma ihtimali üzerinde duruyor. Polis, Dumanlı'nın kendi adresine, yakın çevresi, akrabaları ve arkadaşlarının adreslerine gitti. Ancak Dumanlı'nın izine hiçbir yerde rastlanmadı.

Dumanlı'nın yurtdışına çıkış kaydının da bulunmadığı belirlendi.

Soruşturma savcısı, Dumanlı'nın Fethullahçı Terör Örgütü'nün beyni gibi çalıştığını ve Gülen'in talimatlarını örgüt üyelerine ulaştırdığını saptadı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından 18 Eylül'de Emniyet'e gönderdiği yazıda, Dumanlı hakkında "Türk hükümetini cebir ve şiddetle ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs" ile "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak veya yönetmek" suçlarından yakalama kararı alındığını bildirildi. Dumanlı yakalandığı takdirde bu suçlardan ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 22.5 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

ulusalkanal.com.tr

ekrem dumanlı zaman gazetesi eski genel yayın yönetmeni