Üniversite Öğrencileri de Şura kararlarını yok saydı

19. Milli Eğitim Şurasına ve Şurada alınan kararlara tepkiler dinmiyor. Eğitim iş görenleri, veliler, aydınlar ve eğitim camiasının ardından bir tepki de üniversite öğrencilerinden geldi. Akdeniz Üniversitesi İlerici Öğrenci Platformu, ''Gericilerin Şurası Olmaz Şuursuzluğu Olur'' diyerek şura kararlarını tanımadıklarını açıkladılar.

Üniversite Öğrencileri de Şura kararlarını yok saydı

19. Milli Eğitim Şurasına ve Şurada alınan kararlara tepkiler dinmiyor. Eğitim iş görenleri, veliler, aydınlar ve eğitim camiasının ardından bir tepki de üniversite öğrencilerinden geldi. Akdeniz Üniversitesi İlerici Öğrenci Platformu, ''Gericilerin Şurası Olmaz Şuursuzluğu Olur'' diyerek şura kararlarını tanımadıklarını açıkladılar.

Polis Engeline Öğrencilerin Yanıtı; "Öğrenciye Değil PKK'ya Barikat"

Atatürkçü, yurtsever, devrimci gençlerin oluşturduğu Platform gerici şurayı tanımadığını belirterek, Mustafa Kemal gençliğinin şurasını açıkladılar. Platform üyesi öğrenciler, üniversitenin giriş kapısı önünde buluştu. Öğrenciler eylemlerini yerleşke içerisinde yapmak istedi, önce üniversitenin özel güvenliği ardından polis engeliyle karşılaştılar. Öğrenciler bölücü ve gericilere kurulmayan barikatın Atatürk gençliğine kurulmasına tepki gösterdi. Üniversitenin kendi yaşam alanları olduğunu vurgulayan öğrenciler, polise 'sizin burada işiniz yok' diyerek tepkisini dile getirdiler. Özel güvenliğin barikatını yaran öğrenciler, polisin ısrarlı engeli karşısında sloganlarla protesto eylemini sürdürdüler. 'Öğrenciye değil PKK'ya Barikat', 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz', 'Karanlığa Geçit Yok Aydınlık Türkiye' sloganlarını yükselten öğrenciler adına Platform sözcüsü Neyra Özel Güler açıklama yaptı.

Gençlik Söz Hakkını Kullandı; "Gericiliği Nerde Görsek Tepeleriz" Dediler

AKP hükümetinin baskı, yıldırma politikalarıyla aydınlanma, bilimsellik ve Kemalistliğe savaş açtığını belirten Güler, Hükümetin söylem ve yaptırımlarını genişleterek bunları bir zorunluluk olarak gençliğin önüne koyduğunu ifade etti. Gençliğin buna karşı bir söz hakkı doğduğunu belirten Güler, "Bizler biat eden, sorgulamayan, söylenenleri tebaa olarak onaylayan bir nesil haline getirilmek isteniyoruz. Bizim cevabımız hazır ve nettir. Biz gericiliği nerede görürsek tepeleriz, tepeleriz, tepeleriz " diye konuştu.

Atatürk Gençliği Kendi Şurasını Açıkladı

19. Milli Eğitim Şurasının, gerici zihniyetin kindarlığının göstergesi olduğunu ve harf devriminden laikliğe, cumhuriyetçilikten, kamuculuğa saldırışını ilan edildiğini söyleyen Güler, 'Ne millidir, nede eğiticidir' diye nitelendirdikleri şurayı tanımadıklarını belirterek Mustafa Kemal gençliğinin şurasını açıkladı. "Türkiye'de eğitim temel direği bilim ve akıl olmalıdır" diyen Güler, Milli eğitimin temel şiarının köy enstitülerinde olduğu gibi işçiye iş, köylüye toprak, bebeğe süt, yavruya ekmek ve kitap, gence gelecek sağlamak olduğunu vurguladı.

Mücadele Kararlılık Vurgusu

Gençliği gerici ve karanlığa hapsetmek isteyen kararları, reddettiklerini vurgulayan Güler, mücadele çağrısı yaptığı konuşmasında şunlar kaydetti; "Gençlik bu gerici zihniyeti tepelemeyi Mustafa Kemal'den, Denizler'e kendine görev edinmiştir. Bizde Mustafa Kemal'in kararlığı Deniz Gezmişin cesareti Namık Kemal'in üretkenliğiyle gençliği gerici ve karanlığa hapsetmek isteyen kararı reddediyor aydınlık yarınlar için tüm ilerici unsurları birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz."

çArşı'ya Bin Selam

Açıklamanın ardından gençler, 'müebbet hapis' istemiyle haklarında dava açılan ve bugün ilk duruşması görülen Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı'ya destek mesajı verdiler; "Vatan savunmasında Kuvayı Milliye cesaretiyle barikatları yıkan, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye haykıran Çarşı'ya buradan selam olsun. Bin selam."

Haber - Fotoğraf: Merve Demirağ/ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

aydın üniversite öğrencileri veli Milli Eğitim Şurası Şura