Görev aşklarıyla cana can katıyorlar

Onların görev aşkı, hastaları yaşamda tutuyor. Yurdun dört bir yanında bu özel günleri dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı. Fedakar hemşirelerimizin günü kutlandı.

Görev aşklarıyla cana can katıyorlar

Onlar hastaların yaşama tutunabilmesi için verilen mücadelenin eli kolu, her şeyi... Bugün sağlık ordumuzun neferlerinden hemşirelerimizin günü... Yurdun dört bir yanında onların günü kutlandı.

Konya'da Meram Belediyesi, salgınla mücadelenin ana damarı hemşirelerimize, "cihadiye yüzüğü" hediye etti.

Çanakkale Savaşı'nda vatan için kahramanlıkla mücadele eden kadınların anısı, fedakar hemşirelerin yüzüğünde yaşayacak.

İzmirli hemşireler, 44 yıl önce hemşire kıyafetiyle verdiği pozla hafızalara kazınan eski model Dilek Tunca'nın, salgın sürecindeki desteğini unutmadı. Yaptıkları "sus" işaretiyle Tunca'ya teşekkür ettiler.

Antalya'da ailesini iki aydır göremeyen hemşire Dilara Andaç'a doğum günü sürprizi hazırlandı. Andaç, Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan'ın rahatsızlandığı belirtilerek belediye çağrıldı.

Makam odasına giren Andaç, doğum günü pastası ve video konferansla ailesini karşısında görünce duygulandı.

Onlar bu özel günlerinde de görev başındaydılar. Tıpkı Tekirdağ'daki salgın hastanesinin hemşireleri gibi. Özverili mücadelesini bugün de sürdürdüler.

Ailelerinden uzakta, enfekte olma riskiyle karşı karşıya çalışıyorlar. Görev aşkıyla mücadele edip, cana can katıyorlar.

Hastalarının tamamını iyileştirip, ailelerine korkusuzca sarılacakları günün hayalini kuruyorlar.

ulusal.com.tr

hemşireler günü