Adalet Bakanı Bozdağ'dan sert çıkış!

Adalet Bakanı Bozdağ'dan sert çıkış!

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, yargının tarafsızlığı konusundaki tartışmaları değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit ile aynı programda yer almasına yönelik tartışmalar için 'cehalettir' ifadesini kullandı.

Bekir Bozdağ şu değerlendirmelerde bulundu:

"DÜN OLUNCA TARAFSIZLIĞA HALEL GETİRMİYOR DA RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLUNCA MI GETİRİYOR"

Yüksek mahkemelerin kuruluş yıl dönümdelerine mahkemeler ana muhalefet partisi liderlerini de davet etmektedir bunda bir sakınca yok. Dün Cumhurbaşkanı ile yargı başkanlarının bir arada olması yargının tarafsızlığına halel getirmiyor da söz konusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunda halel getiriyorsa bu yanlış ve ikircikli bir yaklaşımdır. Bu siyasi bir yaklaşımdır. Sayın Cumhurbaşkanımızı ve yargıyı yıpratmak için bilinçli olarak bir kampanya yürütülüyor.

"BU KONUDA ELEŞTİRİ YAPMAK ÇOK BÜYÜK CEHALETTİR"

Ben bu konuda değerlendirme yapanları samimi bulmadığımı ifade etmek isterim. Yan yan oturduğu kişilere göre yargının bağımsızlığı değerlendirilemez. Verilen adil ve doğru kararlarla değirlendirilir. Siz verilen kararlara bakacaksınız, oradan bir eleştiride bulunacaksınız. Bu konuda eleştiri yapmak çok büyük bir cehalettir. Dünyanın her ülkesinde devlet başkanları ile yargı başkanları bir araya gelir.

YENİ ANAYASA

Yeni anayasa takvimini de önümüzdeki günlerde sayın başbakanımız açıklayacaktır.

ABD İLE İLİŞKİLER

ABD ile Türkiye iki dost ve müttefik ülkedir. Türkiye ABD'nin kaygılarına önem vermektedir. ABD'nin de Türkiye'nin kaygılarını dikkate almasını beklemek Türkiye'nin en doğal hakkıdır. Biz iki dost ve müttefik ülke arasında nasıl bir ilişki varsa benzer ilişkinin devam ettirilmesinden yanayız.

KILIÇDAROĞLU'NUN YABANCI BÜYÜKELÇİLERLE BULUŞMASI

Sayın Kılıçdaroğlu bilsin ki bir siyasi partiyi iktidar yapan milletin oyudur. Büyükelçilerin onu iktidar yapacağını düşünüyorsa yanılıyor. Millet ülkesini başka ülkelerin büyükelçilerine şikayet edeni asla affetmez.