Avustralya'dan Türkiye lehine önemli açıklama

Avustralya'dan Ermeni meselesiyle ilgili önemli bir açıklama geldi. Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop (Culi Bişıp), Avustralya'nın Ermenilere soykırım yapılmadığını, soykırım olarak tanımasının da anayasaya aykırı olduğunu söyledi.

Avustralya'dan Türkiye lehine önemli açıklama

Ermeni soykırımı iddiaları yüzüncü yılına yaklaşırken, Avustralya'dan Türkiye'nin tezlerini güçlendiren önemli bir açıklama geldi.

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Avustralya Türk Savunma Birliği'nin (ATA- Australia) Sidney Başkanı Ertunç Özen'e gönderdiği mektupta, Avustralya'nın Ermeni meselesiyle ilgili duruşunu açıkladı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Bishop, ülkesinin Ermeni meselesini soykırım olarak tanımadığını açıkladı.

Avustralya Ermeni meselesini soykırım olarak tanımamıştır. Avustralya topraklarında Ermeni meselesinin soykırım tanımlanarak dış politikaya yansıtılması da anayasaya aykırıdır.

Dışileri Bakanı'nın mektubu Avustralya-Türk Savunma Birliği Sidney Başkanı Ertunç Özen'in mektubuna yanıt olarak verildi. Özen, mektubunda, Avustralya'nın New South Wales parlamentosunda Ermeni meselesinin soykırım olarak tanındığını hatırlatmıştı.

Avustralya Dışileri Bakanı, yerel parlamentoların kararlarının Avustralya'nın dış politikasına yön veremeyeceğini vurguladı.

Avustralya 1'inci Dünya Savaşı'ndaki bu olayı "soykırım" olarak tanımamaktadır. Yerel parlamentoların Avustralya'nın dış politikasına yön vermeleri mümkün değildir, ayrıca anayasaya da aykırıdır. Avustralya Hükümeti, bu hassas meseleye dahil olmamaktadır. Biz Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesini, sorunların diyalog yoluyla helledilmesinden yanayız.

ulusalkanal.com.tr