Türk-İş 1 Mayıs'ı nerede kutlayacağını açıkladı.

Türk-İş Başkanlar Kurulu 1 Mayıs'ı, emeğin başkenti Zonguldak'ta kutlama kararı aldı.

Türk-İş 1 Mayıs'ı nerede kutlayacağını açıkladı.

Türk-iş, 1 Mayıs'a sayılı günler kala kutlama adresini açıkladı. 9 Nisan'da toplanan Türk-İş Başkanlar Kurulu, 1 Mayıs'ı Zonguldak'ta kutlama kararı aldı.

"Emek kesiminin sorunlarının, talep ve beklentilerinin kitlesel coşkuyla dile getirileceği “1 Mayıs” bu yıl merkezi düzeyde Konfederasyonumuzca, maden işçilerinin art arda yaşadığı iş cinayetleri de göz önünde bulundurularak, madencilerin şehri “emeğin başkenti” Zonguldak’da kutlanacaktır"

Türk-İş Başkanlar Kurulu'nun gündeminde çok tartışılan "özel güvenliğin kaldırılması" konusu da vardı. Türk-İş hükumeti sakıncalı bir düzenleme yapılmaması için uyardı.

"Özel güvenlik çalışanlarının istihdam dışında bırakılmasına yol açabilecek düzenlemeler yerine, sektörün sıkıntılarının çözümü ve çalışanlarının özlük haklarının güvence altına alındığı kapsamlı bir kanun çıkarılmalıdır"

Türk-iş'in seçimlere yönelik de bir eleştirisi vardı. Türk-İş yayımladığı Başkanlar Kurulu bildirisindei "işçi meclis’te yok" dedi.

"14 milyon sigortalı işçi, 6 buçuk milyon işçi emeklisi, dul ve yetimi, 3 milyon işsiz, kayıt dışı istihdam edilen 3 milyon ücretli bulunmaktadır. Üzüntüyle belirtmek gerekir ki, işçilerin Meclis’te yeterli sayıda temsil edilme imkanı bulamaması hayal kırıklığına yol açmıştır"

Türk-İş ile birlikte bir çok sendika, 1 Mayıs için kararını vermiş oldu. Sendikalar tıpkı geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da 1 Mayıs'ı farklı farklı alanlarda kutlayacak. Hak-İş ve Memur-Sen 1 Mayıs kutlamaları için Konya'yı seçti. DİSK-KESK,TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği ise 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak istediklerini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

zonguldak 1 mayıs