Davutoğlu'ndan tezkere açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meclis'in onayladığı tezkereyi değerlendirdi. "Kobani'nin düşemesini istemeyiz, elimizden gelen her şeyi yaparız" diyen Davutoğlu, tezkereyle PYD'ye destek için yasal zemin hazırladıklarını belirtti. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Davutoğlu'nun açıklamalarını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin IŞİD ile çatıştığı Ayn El Arab bölgesi için bu ifadeleri kullandı. Davutoğlu, PKK'nın "Kobani" diye tanımladığı Ayn el Arab bölgesinin düşmesini istemediklerini söyledi.

Davutoğlu, katıldığı televizyon programında tezkereyle Ayn El Arab'ta çatışan PYD'ye destek vermeyi amaçladıklarını belirtti.

PYD'lilere uluslararası koalisyon çerçevesinde silah verilebileceğini söyleyen Davutoğlu, tezkerenin aynı zamanda açılıma katkı sağladığını ifade etti.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş da Davutoğlu'nun "Kobane'nin düşmesini istemiyoruz" sözlerini memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Demirtaş, AKP hükümetine, "PYD ile diyalog kurun" çarğrısını yineledi.

ulusalkanal.com.tr