İzmir, Gençlik Meclisi'ne hazırlanıyor

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 2 Nisan’da Ankara’da Gençlik Meclisi’ni toplayacak.

İzmir, Gençlik Meclisi'ne hazırlanıyor

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), 2 Nisan’da Ankara’da Gençlik Meclisi’ni toplayacak. Anayasa değişiklik paketinin ve halkoylaması sürecinin konuşulacağı etkinliğe 100 üniversiteden binlerce genç katılacak.

TGB üyeleri, Türkiye’nin dört bir yanında Gençlik Meclisi için hummalı bir çalışmaya girişti. İzmir’de de gençler üniversitelerde ve şehir merkezinde yaptıkları çalışmayla vatanseverleri Gençlik Meclisi’ne davet etti.

Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Katip Çelebi Üniversitesi’nde sabah erken saatlerde bir araya gelen TGB’liler yerleşkeyi afiş ve bildirilerle donatıyor.

Sıra arkadaşlarından başlamak üzere tüm gençlerle tek tek görüşerek Türkiye’nin öncelikli sorunlarını Ankara’da tartışmaya çağırıyor.

TGB İzmir üyeleri okul çıkışı ise Alsancak, Bornova, Buca ve Karşıyaka’da tanıtım stantları açarak marşlar eşliğinde çalışıyor.

İzmirliler çalışmalara yoğun ilgi gösteriyor.

HEDEF 10 OTOBÜS

Çalışmalarla ilgili konuşan TGB İzmir İl Başkan Yardımcısı Ayşegül Kahraman; ‘‘İzmir’in her köşesinde hayır rüzgarı esiyor. Kapı kapı dolaşıyoruz. Sınıfta, kantinde, kampüste herkesle konuşuyoruz Çalışmalar sırasında, gençliğin esas gündeminin işsizlik ve terör olduğunu gözlemledik. Üniversitelerden şehir merkezlerine kadar pek çok yerde yaptığımız çalışmalar ile evet diyen arkadaşlarımızı da ikna etmeye çalışıyoruz. Birbirimizi kırmıyoruz, itmiyoruz. Hayır diyenleri, evet diyenleri, kararsızları 2 Nisan’da Ankara’da yapacağımız Gençlik Meclisi’nde tartışmaya çağırıyoruz. Şimdiden katılım listesine ismini yazdıranlar oldu. İzmir’den 10 otobüsle Ankara’ya gitmeyi hedefliyoruz. ‘’ dedi.

HERKES DAVETLİ

Referandum çalışmalarının üniversitelere yansımalarını aktaran TGB Dokuz Eylül Üniversitesi Birim Başkanı Aslı Gizem Bülbül ise; ‘‘Hayır diyenleri terörist, FETÖcü olarak yaftalayanlar büyük bir yanlışın içerisinde. Ne mutlu ki gençlik içerisinde bu saldırgan tutum karşılık bulmadı. Bizler, evet diyen de hayır diyen de aynı derslere giriyoruz, aynı yemeği yiyoruz, aynı kaygıları taşıyoruz. Önce vatan diyerek birliğimizi koruyoruz. Aramızdaki farklılıkları 2 Nisan’da Gençlik Meclisi’nde tartışacağız, Türkiye’nin sorunlarına çözümler bulacağız. TGB olarak tüm öğrenci topluluklarına, fakülte temsilcilerine, öğrenci konseyine, siyasi parti gençlik kollarına, gençlik kitle örgütlerine davetiyeler gönderiyoruz. İzmir’deki üniversitelerden Gençlik Meclisi’ne rekor katılım olacağına inanıyorum. Vatan bizden hayır bekler‘’ şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

izmir tgb türkiye gençlik birliği gençlik meclisi