Türkmenlerden önemli açıklama: Suriye'de bundan sonra...

Suriye’li Türkmenler artık siyasi çözüm istiyor. Türkmenleri bir çatı altında toplayan Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa ülkelerindeki savaşın silahla çözülemeyeceğini söyledi. Türkmen lider “Bundan böyle silahlar konuşmamalı. Süreç artık Cenevre 1 prensiplerine göre masada şekillenmeli” dedi.

Türkmenlerden önemli açıklama: Suriye'de bundan sonra...

Suriye’de iç karışıklığın başladığı günden bu yanana çatışmalara çekilen Türkmenlerden dikkat çeken bir çağrı geldi. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa Suriye’de krizin silahla değil siyasetle çözülmesi gerektiğini söyledi.

Habertürk gazetesine konuşan Türkmen lider ”Bundan sonra silahlar konuşmamalı. Süreç artık Cenevre 1 prensiplerine göre masada şekillenmeli dedi.

Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa, Suriye’de Türkmen varlığını korumak istediklerini belirtti. Mustafa, “Bugün pek çok Türkmen, teröristlerin ve rejim bombalarının altında evlerine, köylerine sahip çıkarak yaşıyor” ifadesini kullandı.

Suriye’de yaklaşık 3 milyon nüfusa sahip olan Türkmenler ağırlıklı olarak Bayırbucak, Rakka ve Halep vilayetlerinde yaşıyor.

ulusalkanal.com.tr