Yüksek yargıya yeni üyeler seçildi

Yüksek Yargı F-Tipi örgütten temizlendi. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Danıştay'a 75, Yargıtay'a 267 yeni üye atadı. Atamalar Danıştay Kanununda yapılan değişiklik üzerine yapıldı. Hukukçular yeni yapılan atamalarla yıllardır Yüksek Yargı’da örgütlenen FETÖ’cülerin çok büyük bir darbe aldığını söyledi.

Yüksek yargıya yeni üyeler seçildi

Yüksek Yargıdaki FETÖ’cüler temizlendi. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Danıştay’a 75, Yargıtay’a 267 yeni üye atadı.

Temizlik, Danıştay Kanununda yapılan değişikliklerin Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla başladı. 15 Temmuz darbe girişimi de FETÖ’cülerin yargıdaki örgütlenmesine son darbeyi vurdu.

Kanunn Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında olağanüstü toplandı.

Toplantıda HSYK’nın 17 üyesi hazır bulundu. Danıştay ve Yargıtay üyeleri seçimi gizli oylamayla yapıldı.

Yeni atanan isimler HSYK'nın internet sitesinde duyuruldu.

Yargı çevresinden edinilen bilgilere göre, atamalarla birlikte çok sayıda Fethullahçı Terör Örgütü üyesinin yüksek yargıdan temizlendi.

Yüksek yargıdan uzaklaştırılan savcı ve hakimlerin F tipi üyesi oldukları, Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarında önemli görevler aldıkları biliniyor.

ulusalkanal.com.tr