CHP’den Babacan'ın vaadine destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın vaatlerine destek verdi. Bir televizyon programında konuşan Kılıçdaroğlu, terör örgütü propagandası nedeniyle tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılmasını istedi. CHP lideri terörle mücadele kapsamında atanan kayyumlara ise tepki gösterdi.

CHP’den Babacan'ın vaadine destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın vaatlerine destek verdi.

Kılıçdaroğlu, "Özgürce yazı yazabilen binlerce gazetecimiz var, bir kısmı hapiste. Niye hapiste bunlar? Sivil toplum örgütlerinin başkanları var Allah aşkına. Osman Kavala niye içeride? Bin gün olmuş. Bir davadan beraat ediyor AİHM kararıyla, aynı dosyadan bir kılıf uydurup mahkum ediyorlar. Aynı şey Selahattin Demirtaş için de geçerli. O da beraat etti. Ona da bir kılıf uydurdular o da içeride. Bakın bunlar yanlış şeyler. Toplumun barışması lazım. Bayramdayız ya." dedi.

Kılıçdaroğlu, "İyi Parti için de demokrasiye karşı kumpas kurdular. Biz onu çözdük. Şimdi Ali Babacan ve Davutoğlu için kumpas kuruyorlar. Yine çözer misiniz? Çözeceğiz. Milletvekili vereceğiz falan şu bu değil. Demokrasiye karşı kurulan kumpası bozmak bizim boynumuzun borcudur" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Milletin iradesine darbe vurulmaz. Millet mi seçti belediye başkanını millet seçti. Yani halk mı seçti. Halk seçti. Belediye başkanı mı? Evet belediye başkanı. Yolsuzluğu varsa al, hırsızlığı varsa al. Soruşturma aç, ver mahkemeye. Hakim karar verirse zaten kimse bir şey demez. Hakim de zaten senin emrinde kardeşim" diye konuştu.

ulusal.com.tr

chp kemal kılıçdaroğlu ali babacan deva partisi selahattin demirtaş