Deniz Gezmiş ve arkadaşları Kayseri'de anıldı

6 Mayıs Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı anmak için toplanan Vatan Partisi Öncü Gençlik, Türkiye Gençlik Birliği ve Erciyes Üniversitesi Düşünce ve Tartışma Kulübü üyeleri dün Kayseri Forum önünden başlayıp Kayseri Cumhuriyet Meydanında biten bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Deniz Gezmiş ve arkadaşları Kayseri'de anıldı

Yürüyüş sonrası Öncü Gençlik adına basın açıklaması yapan Öncü Gençlik Kayseri Başkan Yardımcısı Utku Metin “ Deniz Gezmiş ve Arkadaşları bu toprakların yetiştirdiği en fedakâr ve samimi gençlerdi. Vatan toprakları ve sınırları gayr-ı resmi işgal altındayken “Tam Bağımsız Türkiye” sloganıyla yankileri denize dökmüştü. Bugün bu mirası taşıyan bizleriz.” dedi. TGB Kayseri İl Başkanı Bumin Kağan Özbek de “Amerikan Emperyalizmine geçit vermeyeceğimizi buradan haykırıyoruz. Eli kanlı Amerikan askerine çuval geçirdiği için üyelerimiz yargılandı. Ancak bilinmelidirki 1972’deki dava ve bugün görülen dava birbirinin aynıdır.” diye belirtti. Erciyes Üniversitesi Öğrencileri adına konuşan Düşünce ve Tartışma Kulübü Başkanı Tutku Atuk “Bugün YÖK’ün bize dayattıklarını kabul etmek zorunda bırakılıyoruz. Üniversitede yapacağımız etkinliklerin yavaşlatılması ya da engellenmesiyle karşılaşıyoruz. Gençler olarak fikrimiz sorulmuyor, yönetimden dışlanıyoruz. Bu sebeple 68 Gençlik Hareketinin kazanımını bir kere daha anlıyoruz.” diye konuştu.

Basın açıklaması sonrası Mahir Çayanların Atatürk Büstü önünde tuttuğu nöbeti hatırlatarak sabaha kadar Atatürk Büstünün önünde duracaklarını belirttiler. Şarkılarla geceyi renklendiren grup sabah saatlerinde dağıldı.

Betül Kahraman-Burak Cenan