Rusya: Suriye'de IŞİD'i vurmaya devam edeceğiz

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Nikolay Pankov, Rus hava güçlerinin Suriye'den kısmen çekilmesine rağmen bu ülkede başta olmak üzere terörist gruplara yönelik hava operasyonlarını sürdüreceklerini söyledi.

Rusya: Suriye'de IŞİD'i vurmaya devam edeceğiz

Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim üssünde düzenlenen törende konuşan Pankov, "(Hava operasyonları sonucunda) belirli olumlu sonuçlar elde edildi. Uzun yıllardır süren şiddet olaylarına son vermek için gerçek bir şans oluştu" dedi.

Açıklamalarına "Ancak terörizme karşı zafer elde edildiğini söylemek için henüz erken" diye devam eden Pankov, "(Hmeymim'deki) Rus hava grubunun, terörist grupların tesislerine hava saldırıları düzenlemeye yönelik görevi var" ifadelerini kullandı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Pankov ayrıca, Suriye için varılan ateşkes anlaşmasının IŞİD, El Nusra ve diğer BM'nin 'terörist' olarak kabul ettiği diğer gruplar için geçerli olmadığını hatırlattı.

Bu arada Rusya'nın Suriye'deki terörist gruplara yönelik hava operasyonlarına katılan savaş uçaklarının ilk bölümünün Rusya'ya geri döndüğü haberi de geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Suriye'deki Rus güçlerinin 'ana bölümü'nün geri çekilmesi emrini vermişti.

ulusalkanal.com.tr

rusya