Hızlı tren yolu nedeniyle meralar zarar gördü

Kırklareli çevresinde yapımı devam eden hızlı tren çalışması bazı sorunları da berberinde getirdi. Hayvanların otlatıldığı alanlar moloz yığınıyla doldu, çevrede ekili bazı ürünler zarar gördü. Bölge halkı dertli. Ulusal Kanal o topraklara gitti ve sorunları yerinde dinledi.

Hızlı tren yolu nedeniyle meralar zarar gördü

Hızlı tren yolu nedeniyle meralar zarar gördü. Çiftçi hayvanlarını otlatacak yer bulmakta zorlanıyor. Çiftçinin bu derdi Üreten Türkiye programında gündeme geldi.

Görüntüler Kırklareli'nin Babaeski ilçesi bağlı Düğüncülü Köyün'den...Bölgede hızlı tren çalışması sürüyor. Bölge halkı karşı değil ancak bazı sorunlar yaşanıyor. Bölgede yaşayanlar Ulusal Kanal programcısı ziraat mühendisi Cenk Özdemir'e konuştu.

Çalışmalar sırasında çıkan harfiyat mera alanına dökülüyor. Köyün 2 bin 500 dönümlük mera alanı vardı ancak bin dönümü toprakla doldu. Yetkililer "sonradan çim ekeceğiz" dedi, sonucu merakla bekleniyor.

Meralar moloz yığınına dönüştü. Az sayıdaki çiftçi bu nedenle dertli. Durumun daha da vahim olan bir yanı var. Yıllar önce Düğüncülü Köyü'nde hayvan sayısı binlerle ifade edilirken şimdi bu sayı yüzlere düştü .

Sorunlardan biri de yol. Çalışmalar nedeniyle bazı noktalar kullanılamıyor.

Çevredeki bazı ürünler zarar gördü.

KAMERA: EMRE ALP GENÇ

ulusal.com.tr

kırklareli