AKP de Cemaat de baş aşağı

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrasındaki anket, hem AKP'nin hem de cemaatin kaybettiğini ortaya koydu. Anketin başındaki isim olan Prof. Dr. Özer Sencar, AKP'nin oyunun yüzde 36'ya gerilediğini açıkladı, "Başbakan'ın stratejisi AKP oylarının yeniden yükselmesini sağlamıyor" dedi. İşte o anketin AKP ve cemaati kara kara düşündüren sonuçları...

AKP de Cemaat de baş aşağı

Rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının ardından açıklanan anket, süreçte hem AKP'nin hem de cemaatin kan kaybettiğini ortaya koydu.

Metropoll şirketinin anketine göre, AKP-cemaat savaşında iki tarafın da haksız olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 45,1... Hükümeti haklı bulanların oranı yüzde 28,5, "cemaat haklı" diyenlerin oranı ise yüzde 6,3 olarak belirlendi.

Ankette bakanlar ve yakınlarının yolsuzluğa bulaştıklarını düşünenlerin oranı yüzde 70,1 oldu.

Erdoğan'ın "Yolsuzlukla mücadele ediyoruz" açıklamalarına karşın, Türkiye'de yolsuzluğun yaygın olduğunu düşünenlerin oranı ise yüzde 78,9 olarak gerçekleşti.

Ankete katılanların yüzde 90,9'u AKP'nin yolsuzluğa göz yumması halinde oy vermeyeceğini açıkladı.

Ergenekon ve Balyoz gibi davalarda yeniden yargılama isteyenlerin oranı ise yüzde 49,2 olarak belirlendi. Katılımcıların yüzde 31'i yeniden yargılamaya karşı çıktı.

Anketin başındaki isim Prof. Dr. Özer Sencar, araştırmayı Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan'a değerlendirdi. Sencar, karşılıklı operasyonlarla hem AKP'nin hem de cemaatin kaybettiğini açıkladı. AKP'nin oylarının yüzde 36'ya düştüğünü belirten Sencar, Erdoğan'ın izlediği stratejinin oyları geri getirmediğine dikkat çekti.

ulusalkanal.com.tr

17 aralik operasyon