TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Fırat Kalkanı harekâtı devam ediyor. 84 IŞİD hedefine, Ateş Destek vasıtaları tarafından atışlar yapıldı. Belirlenen hedefler etkisiz hale getirildi. Düzenlenen hava harekâtında da 10 bina imha edildi, 7 IŞİD'li öldürüldü.

TSK'dan Fırat Kalkanı açıklaması

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, IŞİD başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik başlatılan Fırat Kalkanı harekâtı 48'inci gününde.

Suriye'nin Rai kenti batısında yer alan 5 bölgede büyük ölçüde kontrol sağlandı.

84 IŞİD hedefine, Ateş Destek vasıtaları tarafından 412 adet Fırtına, 103 Çok Namlulu Roket Atar, 87 Tank atışı yapılarak, belirlenen silah mevzii, korugan ve dinamik hedefler tam isabetle etkisiz hale getirildi.

Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından ise 10 bölgedeki 10 hedefe 12 bomba atıldı, görüntüsü tespit edilen 7 IŞİD mensubu etkisiz hale getirildi ve IŞİD'in savunma mevzii olarak kullandığı 10 bina imha edildi.

Ayrıca Koalisyon güçleri IŞİD'e yönelik 6 hava saldırısı düzenledi. 4 IŞİD mensubu etkisiz hale getirildi, 1 havan ve 1 bina vuruldu.

Harekâtın başlangıcından bu yana yaklaşık bin 50 kilometre kare alan IŞİD'ten temizlendi. Bölgelerde, çoğu tuzaklanmış 28 mayın ve bin 23 El Yapımı Patlayıcı kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

ulusalkanal.com.tr