3. havalimanı ulaşım hatları ve ücretleri belli oldu

İstanbul'da yeni havalimanı 29 Ekim'de açılıyor. Havalimanına ulaşım hizmeti vermek için firmalar 4 Eylül'de ihaleye girecek. Planlamaya göre ulaşım, 150 otobüsle, 18 hat üzerinden sağlanacak. En pahalı ve en uzak hat 30 TL ile Pendik, en çok aracın sefer yapacağı hat ise 18 TL ücretin alınacağı Yenikapı-Sirkeci hattı olacak.

İlk etabı 29 Ekim'de açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'nına ulaşım güzergahları belli oldu. Havalimanına 150 otobüsle 18 hat üzerinden sefer yapılacak.

Havalimanı açıldığında ilk etapta 660 ticari taksi ve 38 İETT otobüsünün yolcu taşıyacak. Bagajlı lüks taşımacılık hizmeti de verecek otobüsler de ulaşım ağına dahil olacak.

Ulaşım hizmetini hangi firmanın vereceğini belirlemek için 4 Eylül'de ihale yapılacak. İhaleyi kazanacak olan işletme, 10 yıl süreyle İstanbul'da oluşturulacak 18 hat üzerinde 150 otobüsle İstanbul Yeni Havalimanı arasında taşımacılık yapacak.

İstanbul'un birçok noktasından İstanbul Yeni Havalimanı'na ulaşılabilecek. Metro bağlantılarına da otobüs seferleri konuluyor.

Bagajlı lüks taşımacılık yapacak olan günde 75 bin yolcu taşıması beklenen otobüs hatlarından uzaklığına göre ücret alınacak. En çok araç Yenikapı-Sirkeci hattına konulacak. 50 kilometrelik hattın ücreti 18 TL olacak. 11 dakikada bir aracın hareket edeceği hatta 23 araç hizmet verecek.

En pahalı ve en uzak hat ise Pendik ilçesinden olacak. Bu hatta ise 5 araçla sefer düzenlenecek. 93 kilometrelik Pendik hattının ücreti ise 30 TL olacak.

İhaleyi kazanacak olan işletme araçları 25 Ekim'de hazır hale getirecek. Havalimanının açılışının yapılacağı 29 Ekim'de de hizmet vermeye başlayacak.

ulusal.com.tr

ücret 3. havalimanı geçiş