Terör örgütü IŞİD, Irak ve Suriye'de yüzde 12 toprak kaybetti

Terör örgütü IŞİD, son altı ayda Suriye ve Irak'ta elinde bulunduğu toprakların yüzde 12'sini kaybetti. Örgütün aylık geliri ise 80 milyon dolardan 56 milyon dolara geriledi.

Terör örgütü IŞİD, Irak ve Suriye'de yüzde 12 toprak kaybetti

Irak Musul'daki Kayyara hava üssünden geri çekilmek zorunda kalan IŞİD, Felluce, Menbiç ve Sirte gibi merkezlerde de zor durumda.

Amerika merkezli araştırma şirketi IHS, IŞİD'in Irak ve Suriye'de son 18 ayda topraklarının dörtte birini kaybettiğini, 2016 yılının başından bu yana toprak kaybının yüzde 12 olduğunu açıkladı.

2014'te hilafet ilan eden IŞİD, 2015 yılı Ocak ayında Suriye ve Irak'ta toplam 90 bin 800 kilometre kare toprağa sahipti. Ancak örgüte karşı yürütülen operasyonlar sonrasında IŞİD'in 4 Temmuz 2016 tarihi itibariyle kontrolü altındaki bölgelerin ise 68 bin 300 kilometre kare olduğu bildirildi.

Ayrıca IŞİD toprak kaybetmenin yanı sıra 2015 ortasında 80 milyon dolar olan aylık geliri de, 2016 martında 56 milyon dolara düştü.

Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve IŞİD için "Avrupa'ya çıkış kapısı" olarak bilinen Menbiç'e yönelik 1 Haziran'da başlatılan operasyon devam ediyor.

Kentte başlatılan operasyonla şehrin her taraftan kuşatıldığı ve koalisyon güçlerinin savaş uçaklarıyla IŞİD noktalarını vurduğu öğrenildi.

Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin resmi internet sitesi çok sayıda PKK/YPG’li keskin nişancının Menbiç’e girdiğini yazdı.

ulusalkanal.com.tr