ABD'de 'Gazze'ye destek' eylemi

Amerika Birleşik Devletlerinde binlerce kişi İsrail’in 27 gündür Gazze’ye düzenlediği saldırıları protesto etti. 1. 800'den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırılara tepki gösteren yaklaşık 20 bin Amerikalı Beyaz Saray önünde "Filistin'e Özgürlük" sloganları attı.

Birçok savaş karşıtı ve sivil toplum kuruluşunu kapsayan ANSWER Koalisyonu tarafından organize edilen protestoya yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Filistin bayrakları taşıyan kalabalık kitle sloganlar atarak İsrail’in Gaze’deki katliamını protesto etti. Göstericiler ellerinde, "Filistin’e Özgürlük, Gazze’yi Yaşatın" , "Gazze’deki Katliamı Durdurun" , “Çocuk Katili İsrail” gibi dövizler taşıdı.

Göstericiler aynı zamanda ABD yönetiminin İsrail'i desetkleyen politikalrını eleştirdi. ABD Başkanı Obama, İsrail saldırıları başladığı günden bu yana Hamas’ın attığı roketlere karşı İsrail’in kendi savunmaya hakkı olduğunu belirtmişti. Yine ABD Kongresi ise İsrail hava savunma sistemi olan Demir Kubbe sisteminin takviye edilmesi için 225 milyon dolarlık destek verme kararı almıştı.

Protesto gösterisinde hayatını kaybeden Filistinli çocukları temsil eden Filistin bayrağı sarılı tabutlar taşınırken İsrail bayrakları da yakıldı. Gösteriye İsrail’in Gazze’ye saldırılarına karşı olan bazı Yahudilerin de katıldığı görüldü. Gösterinin düzenlendiği alanın karşısında ise küçük bir grup İsrailli karşı gösteride bulundu.

Gruplar arasında sözlü atışma yaşanırken, herhangi bir olay çıkmadı.

ulusalkanal.com.tr

protesto israil eylem abd tepki saldırı gazze