Türkiye tahliyelere kitlendi

Türkiye tahliyelere kilitlendi, 7'den 70'e herkesin gözü kulağı Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde. Anayasa Mahkemesi Ergenekon hakimlerinin suç işlediğini karara bağladı. Ardından özel görevli mahkemeler tarihe karıştı. İstanbul 20'inci Ağır Ceza Mahkemesi de İlker Başbuğ'u tahliye etti. Tutsak yurtsevelerin tahliye talepleri de özel görevli olmayan ağır ceza mahkemelerinde görüşülecek.

Türkiye tahliyelere kitlendi

Anayasa Mahkemesi Ergenekon hakimlerinin Anayasal suç işlediğini karara bağladı. Ardındna köşkten gelen onayla özel görevli mahkemeler tarihe karıştı ve tutukluk süresi 5 yılla sınırlandırıldı.

İlk olarak 26'ıncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ özgürlüğüne kavuştu. Ve Türkiye tahliyelere kilitlendi. Şimdi sıra geride kalan tutsaklarda.

Yurtseverlerin tahliye talepleri 10 Mart Pazartesi günü özel görevli olmayan Ağır Ceza Mahkemeleri'nde değerlendirilecek.

Peki kimlerin durumu değerlendirilecek, kararlar hangi mahkemelerde alınacak?

Türkiye'nin gözü kulağı Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde. Sayıca en çok ismin tahliye durumu İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara bağlanacak. İşte o isimler:

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 6 yıldır tutuksak...

Hasan Atilla Uğur 5 yıl, 8 aydır tutsak...

Hikmet Çiçek, 6 yıldır tutsak...

Oktay Yıldırım, 6 yıl 9 aydır tutsak...

Mehmet Demirtaş, 6 yıl 9 aydır tutsak...

Muzaffer Tekin, 6 yıl 9 aydır tutsak...

Hasan Ataman Yıldırım, 5 yıl 2 aydır tutsak...

Levent Ersöz, 5 yıl 2 aydır tutsak...

Veli Küçük, 6 yıl 2 aydır tutsak...

İstanbul 21'inci Ağır Ceza Mahkemesi 3 ismin tahliyesini görüşecek.

Levent Göktaş, 5 yıl 2 aydır tutsak...

Tuncay Özkan, 5 yıl 5 aydır tutsak...

Durmuş Ali Özoğlu, 5 yıl 8 aydır tutsak...

6 yıldır 2 aydır tutsak olan Kemal Kerinçsiz'in tahliyesi İstanbul 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüşülecek. İstanbul 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi de 6 yıl 2 aydır tutsak olan Sevgi Erenerol'un tahliye durumunu karara bağlayacak.

İstanbul 20'inci Ağır Ceza Mahkemesi 7 Mart Cuma günü Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararını dayanak göstererek Oegeneral İlker Başbuğ'u tahliye etmişti.

Hukukçular kararın tüm Ergenekon tutuklularını kapsaması gerektiğni vurgularken, 5 yıllık süreyi aşan isimler için tahliyenin hukuki zorunluluk olduğuna dikkat çekiyor.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek Başbuğ ergenekon mahkemesi çağlayan adliyesi oktay yıldırım