Uli Hoeness'e hapis cezası

Bayern Münih’te bir devir resmen kapandı. Uli Hoeness, 1979’dan beri yürüttüğü kulüp yöneticiliğini bıraktı. Hoeness, Bayern Münih’teki Başkanlık ve Denetleme Kurulu Başkanlığı görevlerinden istifa ettiğini kulübün resmi sitesi vasıtasıyla duyurdu.

Uli Hoeness'e hapis cezası

Uli Hoeness, (hunıs) Bayern Münih kulüp başkanlığından hemen geçerli olmak üzere istifa etti. Hoeness ayrıca, temyize gitmeyeceğini ve hapis cezasını kabul ettiğini açıkladı.

1979’dan beri yürüttüğü kulüp yöneticiliğini bırakan Hoeness, Bayern Münih’teki Başkanlık ve Denetleme Kurulu Başkanlığı görevlerinden istifa ettiğini kulübün resmi sitesi vasıtasıyla duyurdu.

"Ailemle yaptığım görüşmeler sonunda mahkeme kararını kabul etmeye karar verdim. Avukatıma temyize gitmemesi talimatı verdim. Bu benim terbiye anlayışımla ve kişisel sorumluluğumla uyuşmaktadır. Vergi kaçırmış olmak benim hayatımın hatasıydı. Bunun sonuçlarına katlanacağım.

Ayrıca, Bayern Münih kulübü başkanı olarak elimdeki tüm makamlardan ve Bayern Münih Holdin Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan hemen geçerli olmak üzere istifa ediyorum. Böylece kulübümü olası zararlardan korumak istiyorum. Bayern Münih benim yaşam felsefemdir ve öyle kalacaktır. Bu muhteşem kulübe ve insanlarına, yaşadığım sürece başka bir şekilde bağlı kalacağım. Yakın dostlarıma ve Bayern Münih taraftarlarına tüm kalbimle bana destek verdikleri için teşekkür ediyorum."

Hoeness'in bu kararında temyizden daha ağır bir ceza çıkmasından endişe etmesinin etkili olduğu belirtiliyor. Çünkü 3.5 yıllık hapis kararına savcı da itiraz etmiş ve cezayı az bulduğunu bildirmişti.

Bu kararla birlikte efsane ismin 3.5 yıl hapis yatması kesinleşti. Hoeness'in kısa sürede Stadelheim Cezaevi'ne gönderilmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr