Hollanda parlamentosundan çirkin açıklama

Hollanda ile Türkiye arasında bu kez de ziyaret krizi yaşandı. Darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş Hollanda'ya gidecekti. Ancak Hollanda, ziyaretin hoş karşılanmayacağını açıkladı. Dışişleri ise tepki gösterdi. Yapılan açıklamada "engelleme ibret vericidir" ifadeleri kullanıldı.

Hollanda parlamentosundan çirkin açıklama

Türkiye ve Hollanda arasında bu kez 15 Temmuz krizi yaşandı.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in, Hollanda'ya darbe girişimi yıldönümü ziyareti planı "hoş" karşılanmadı. Dışişleri ise "engelleme ibret verici" diyerek tepki gösterdi.

Türkeş salı günü Apeldoorn kentine gidecekti. Burada darbe girişimi yıldönümü toplantısına katılacaktı. Ancak Amsterdam yönetimi Türkeş'in etkinliğe katılmasına yönelik "arzu etmiyoruz" açıklaması yaptı.

Açıklama Hollanda Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Mevcut koşullarda diğer Türk hükümet üyelerinin de ülkeye gelmesinin istenmediği ifade edildi. İki ülke arasındaki ilişkiler gerekçe gösterildi.

Hollanda ayrıca mart ayında anayasa referandumu kampanyası etkinliklerindeki sürece de atıf yaptı. Karar, o dönem yaşananların doğal sonucu denildi.

Ankara'nın tepkisi ise sert oldu.

"Hollanda tarafından yapılan beyan, bu ülkede demokrasi anlayışını göstermesi açısından ibret vericidir."

Bir tepki de Başbakan Yardımcısı Türkeş'ten geldi. Tuğrul Türkeş, "Ziyaretime gösterilen tepki vatandaşlarımızın demokratik haklarına müdahaledir" dedi.

ulusal.com.tr

türkiye Hollanda Tuğrul Türkeş