Petrol işçileri: Özelleştirme çalışmalarına son verilsin

Petrol işçileri, Türkiye Petrolleri’nin henüz özelleştirilmeden özel bir şirket gibi yönetilmeye başlandığı gerekçesi uyarı eylemi yaptı. Eylemde, “Özelleştirme çalışmalarından derhal vazgeçilsin” denildi.

Petrol işçileri: Özelleştirme çalışmalarına son verilsin

Zonguldak’ta binlerce maden işçisinin Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun özelleştirilmesine karşı alanlara çıkmasının ardından, bu kez petrol işçileri harekete geçti.

Türkiye Petrolleri’nin özelleştirilme girişimlerine karşı uyarı eylemi yapan işçiler, “Özelleştirme çalışmalarına derhal son verilmeli” dedi.

Yurt içinde ve yurt dışında birçok büyük petrol projeleri içinde yer alan Türkiye Petrolleri’nin özelleştirilmesi için 2014 yılında AKP tarafından kanun teklifi hazırlanmıştı.

Özelleştirilme yöntemi geçtiğimiz 2 yılın ardından henüz belirlenmedi.

Türkiye Petrolleri’nin henüz özelleştirilmeden özel bir şirket gibi yönetilmeye başlandığı gerekçesi ile Türk İş’e bağlı Petrol İş üyesi işçiler, uyarı eylemi yaptı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı binası önüne yürüyen petrol işçileri, AKP’nin özelleştirme, güvencesiz çalıştırma ve taşeronlaşma uygulamalarına tepki gösterdi.

Eyleme, Türkiye Petrolleri'’ne bağlı bölge müdürlüklerinde çalışan Adıyaman, Ankara, Batman ve Trakya Şubelerine bağlı işçiler, şube yöneticileri ve Genel Merkez Yöneticileri katıldı.

Uyarı eyleminde açıklamayı Petrol İş Genel Örgütlenme Sekreteri Mustafa Mesut yaptı.

Mesut, “Özelleştirme, taşeronlaştırma ve güvencesizleştirme uygulamalarına derhal son verilmeli, kuruluşun zayıflatılmasına izin verilmemelidir” dedi.

Haber-Kamera: Tansev Kara

ulkusalkanal.com.tr

özelleştirme eylem petrol türkiye petrolleri