43 subay AYM kararını bekliyor!

İstanbul "Askeri Casusluk" davasında sahte delil üreten kumpasçı polisler ağır ceza mahkemesinde yargılanırken mahkum edilen 43 subay özgürlük için Anayasa Mahkemesi kararını bekliyor. İşte sözde casusluk davasındaki kumpas izleri.

43 subay AYM kararını bekliyor!

İstanbul "Askeri Casusluk" davası Anayasa Mahkemesi'nde 4 aydır görüşülmedi.

Tamamen dijital verilere dayanan davada "sehven" delil üreten polisler, "sahte evrak hazırlamak" suçundan 8 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyor. Bu sahteciliklerle mahkum edilen 43 subay ise özgürlük için Anayasa Mahkemesi kararını bekliyor.

Dava Vika isimli bir bayan üzerinden fuhuş ve casusluk yaptırıldığı iddiasına dayandırıldı. Vika'yı komutanlarla ilişkili gösterebilmek içinse emekli Albay İbrahim Sezer'in, iletişim tespit tutanağına ekleme yapıldı.

Albay Sezer'in; "yanına uğrarım Eşme'ye" sözleri tutanağa "yanına uğrarım Vika'ya" şeklinde yazıldı. Komutanların Rus Ajanı denilen Vika isimli bayan ile irtibatlı olduğu öne sürüldü. Görüşme kayıtları dinlendi ve gerçek ortaya çıktı, Vika isminin hiç geçmediği tespit edildi.

Avukat Mahir Işıkay; sahteciliklerle delil üreten kumpasçı polislerin örgütlü hareket ettiğine dikkat çekti.

Sezer'in evinde yapılan aramada da bir telefon rehberinde Vika isimli bayanın numarasının yazılı olduğu sayfa polis kamerası tarafından özel olarak görüntülendi. Ancak bilirkişi raporlarıyla bu el yazısının Albay Sezer'e ait olmadığı ortaya çıktı. Emniyet bu olay için de sehven dedi ve yazının kime ait olduğu araştırılmadı.

Bu delillerle yargılanan Sezer, sözde casusluk örgütünün lideri olduğu iddiasıyla 15 yıl 5 ay 22 gün hapis cezası alırken 43 subay hakkında da çeşitli hapis cezaları verildi. Karar Yargıtay 9. Ceza tarafından da onandı.

ulusalkanal.com.tr

Askeri Casusluk Davası Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi