İstanbul yanacak! Nem oranı yüzde 94'e çıkacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde hava sıcaklığının bugünden itibaren artışa geçeceğini duyurdu. İstanbul için cuma gününün kritik olduğu uyarısı yapıldı. Cuma günü İstanbul'da nem oranın yüzde 94 seviyesine çıkacağı ve sıcaklığın da normalden 10 derece daha fazla hissedileceği kaydedildi.

İstanbul yanacak! Nem oranı yüzde 94'e çıkacak

Hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Uyarı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldi.

Haftalık tahmin bilançosunu açıklayan Meteoroloji, hava sıcaklıklarının Doğu ve Güneydoğu Anadoludan başlayarak iç ve batı kesimlerde artacağını kaydetti.

Sıcak hava dalgasının uzun süreli olması ve Ağustos ayının ilk 10 günü boyunca etkili olması bekleniyor.

İstanbul'da, önümüzdeki hafta sonuna kadar en yüksek hava sıcaklığının mevsim normallerinde olacağı ancak 5 Ağustos Cuma gününden itibaren 34 dereceye kadar ulaşabileceği belirtildi.

İstanbul'da kritik uyarı ise Cuma günü için yapıldı. Kentte nem oranının yüzde 64 ile yüzde 94 arasında olacağı ifade edildi. Yoğun nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın normalden 10 derece daha fazla olduğu kaydedildi.

Önümüzdeki hafta bazı illerimizde olması beklenen en yüksek hava sıcaklığı da Ankara, Kayseri, İzmir, Adana'da 37, İstanbul 34, Bursa ve Erzurum'da 35, Diyarbakır ve Şanlıurfa'da 44, Tunceli ve Malatya'da 42, Gümüşhane'de 40, Antalya'da 39, Samsun ve Trabzon'da 30 dereceye olarak bildirildi.

ulusal.com.tr

istanbul meteoroloji sıcaklık