Barzani heyeti Kemal Kılıçdaroğlu'na sahip çıktı

Irak’ın kuzeyinde yapılacağı açıklanan bağımsızlık referandumu ile ilgili CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Referandum haktır’ sözleri tartışma yarattı. CHP liderine sosyal medyada çokça eleştiri yöneltilirken, Azadi Haraketi Sözcüsü Sıtkı Zilan ve Barzanici kimi hesaplar Kılıçdaroğlu’na sahip çıktı

Barzani heyeti Kemal Kılıçdaroğlu'na sahip çıktı

KILIÇDAROĞLU’nun “Referandum haktır” sözleriyle ilgili Aydınlık’ın dün manşetten duyurduğu haber kamuoyunda yankı uyandırdı.

Barzani’nin 25 Eylül’de yapılacağını açıkladığı sözde bağımsızlık referandumuna destek bulmak için çeşitli siyasi parti ve derneklerin oluşturduğu “Referanduma Destek Komitesi”, 12 Ağustos’ta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu makamında ziyaret etmişti. Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, “Kemal Kılıçdaroğlu görüşmemizde bütün milletlerin olduğu gibi Güney’in de referanduma gitmeye hakları olduğunu söyledi” ifadelerini kullanmıştı.

Aydınlık gazetesinin manşetten duyurduğu Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri gündemi sarstı. CHP cephesinden Kılıçdaroğlu’na yöneltilen eleştirilere ilişkin herhangi bir açıklama yapılmazken, CHP liderine Azadi Haraketi Sözcüsü Sıtkı Zilan sahip çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret eden heyetin içinde bulunan Sıtkı Zilan, görüşmeye ilişkin yapılan eleştirilerin ardından sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu.

‘BARIŞSEVER VE MÜTEVAZİ’

Aydınlık’ın dünkü “Referandum Barzani’nin Hakkıymış” manşetinin görselini paylaşan Zilan, görselin üzerine “O heyette yer alan biri olarak; Sayın Kılıçdaroğlu’nun barışsever ve mütevazi kişiliğine şahit oldum. Kürdistan halkının özgürlüğü tabii hak” ifadelerini kullandı.

Bir diğer paylaşımında “Aydınlık, MHP ve AKP’nin İslamcı medyası; Kürdistan’a karşı bir olmuş; CHP’nin suskunluğu onları çıldırtıyor. Kılıçdaroğlu bu oyuna gelmez” değerlendirmesinde bulunan Zilan, “CHP, sebat ederse kendi maslahatınadır; AKP’nin oyununa gelirse zarar görür; Erdoğan; MHP-İslamcı Medyayı kötü işlerinde kullanıp, atacaktır” dedi.

‘PKK’DAN DAHA İLERİ’

Sosyal medya üzerinden “Kürdistan” propagandası yapan kimi hesaplar da Kılıçdaroğlu’nun sözlerini olumlu karşıladı. Barzani’ye yakın Rojkan hesabı “Kılıçdaroğlu bu konuda Öcalan ve PKK’den daha ileri bir noktadaymış” değerlendirmesinde bulundu.

CHP lideri kendisini ziyarete gelen Barzani heyetine bağımsızlık referandumunun bir hak olduğunu söylemiş, fakat referandumun ilan biçimiyle ilgili “Bu karar alınmadan önce hem içteki taraflar hem de dıştaki tarafların katılımıyla bir konferansın gerçekleştirilmesini isterdik” eleştirisinde bulunmuştu.

Sinan Çiftyürek’in görüşmenin içeriğine ilişkin verdiği bilgilere CHP tarafından herhangi bir yalanlama yapılmadı.

ulusal.com.tr

kemal kılıçdaroğlu barzani