Halka dayatılan yüksek faturaları protesto Eden Vatan Partisi'ne soruşturma açıldı

Elektrik dağıtım şirketinin özelleştirmesinden bugüne Antalya ve ilçelerinde yaşanan sık ve uzun süreli kesintiler ile yüksek gelen elektrik faturaları tepkiye neden olmuştu.Yaşanan sorunların yoğunlaştığı dönemde bir tepkide dönemin İşçi Partisinden gelmişti. 30 Ocak 2015 tarihinde 'Enerji Soygununa Son!' eylemi gerçekleştiren Alanya İlçe örgütüne konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Halka dayatılan yüksek faturaları protesto Eden Vatan Partisi'ne soruşturma açıldı

Antalya, Burdur, Isparta'nın elektrik dağıtımını Mayıs 2013'ten bu yana yani özelleştirmeden sonra sağlamaya çalışan Cengiz-Limak-Kolin(CLK) ortaklığına tepkiler dinmiyor. Özelilikle bu yılın başlarında bölgede yaşanan sürekli kesintiler ve yüksek faturalar sebebiyle Antalyalıların tepkisini çeken CLK'ya en etkin tepki dönemin İşçi Partisinden gelmişti. Yeni adıyla Vatan Partisi Alanya İlçe Örgütü 30 Ocak 2015 tarihinde 'Enerji Soygununa Son!' başlıklı eylemle enerji özelleştirmelerine dikkat çekerek, halka dayatılan yüksek faturalar ile sık sık yaşanan kesintileri protesto etmiş, kamulaştırma talebinde bulunmuştu. Bu haklı eylem bugün soruşturulmaya maruz kaldı. Alanya Saray Polis Karakolunda ifadesi alınan Vatan Partisi İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri sağlık kontrolünden geçtikten sonra serbest bırakıldılar.

İfadelerini verdikten sonra karakol önünde açıklama yapan Vatan Partililer gaz lambası taşıyarak durumu protesto ettiler. Vatan Partisi Alanya İlçe Başkanı Faruk Kurtoğlu, yetkililerden soyguna, vurguna, halkın sömürülmesine karşı yapılan mücadeleye karşı gösterdikleri duyarlılığı asıl bir çok yeri bahane ederek sokakları terörize eden açılım süreci mimarlarına göstermelerini talep etti. Kurtoğlu, kuracakları Milli Hükümetle songun şebekelerini çökerterek kamulaştırma yapacaklarını vurguladı.

Gelen bir soru üzerine Kurtoğlu, fatura üzerinde bir çok kalemle halktan fazla para alındığını matematiksel olarak kanıtladıklarını, bunu kamuoyuna duyurmak için yaptıkları yürüyüşe yönelik 'gösteri ve yürüyüş kanuna muhalefet' gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını belirtti.

Vatan Partisi'nin 30 Ocak 2015 tarihinde kamuoyuna yönelik yaptığı açıklamada şöyleydi; Enerji Soygununa Son!

Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Alanya Halkı,

Soygun ve vurgunun her alana yayıldığı günümüzde, halkımızı canından bezdiren Elektrik faturalarını protesto etmek için burada bulunuyoruz.

Milletimizin alın teri vergilerle yapılmış olan Elektrik dağıtım şebekeleri, özelleştirme adı altında yandaş şirketlere peşkeş çekilmiş, halkımızın en zaruri ihtiyacı olan elektrik enerjisi üzerinden büyük bir soygun mekanizması kurulmuştur.

Elektrik dağıtımının özelleşmesinin ardından, doymak bilmeyen iktidar ve yandaş şirketleri bu sefer Elektrik üretim santrallerine yönelmiş; Muğla Yatağan, Yeniköy, Kemerköy Termik santralleri çalışanların ve halkın karşı koymasına rağmen özelleştirilip halka hizmetten koparılıp soygun zincirine yeni halkalar olarak eklenmiştir.

Değerli basın mensupları,

Soygun hesabı ortadadır:

Elektrik enerjisi KW saat’ 26,2913 Kuruş birim fiyatından satılmış gibi faturaya işleniyor. Birden bakıyorsunuz bu birim fiyat Kayıp, kaçak hat kaybı, hat tamir payı, trafo kaybı… v.s. gibi bir sürü uydurmalarla, vatandaşın ne olduğunu bilmediği kalemlerin ilavesi ile Elektriğin KW Saat’i 39.1890 kuruşa çıkıyor. Bu durumda Elektrik Şirketi, her KW Saat için biz

tüketicilerden 12.8977 kuruş haraç alıyor. Basit bir hesapla, ayda 200 kw elektrik tüketen mütevazı bir aile 200 x 12,8977 = 25.7954 TL’yi, yani kullanmadığı elektriğin parasını, soygun sistemine haraç olarak veriyor.

Olay bu kadar açıktır. Halkımızı canından bezdiren bu harami hortumcu düzenini başımıza saran gerici-bölücü-hortumcu AKP İktidarının enerji bakanı, vatandaşlara borçlarını ödemesinde kredi kartı taksitlendirmesini öneriyor. Elektrik şirketi soygunu yetmezmiş gibi, bir de vatandaşlarımıza banka faizi tuzağına düşmesini öneriyor.

Bizler İşçi Partisi olarak, halkımıza reva görülen bu haksız hukuksuz soygun düzenini ret ediyoruz. Enerji piyasası denetleme kurulunu ilgili şirkete derhal müdahale etmesini istiyoruz ,görev sucu işlememeleri konusunda uyarıyoruz,aksi taktirde hesap vermekten kurtulamayacaklarını hatırlatıyoruz.

Yağmalanan, halkımızın alın teriyle yapılmış bütün kuruluşları kamulaştıracağız. Buralardan haksız kazanç elde edenlere hesap soracağız.

Bunu buradan bir kez daha ilan ediyoruz.

Değerli halkımıza Milli Hükümet’in kurulması yolundaki çabalarımıza destek olmasını istiyoruz. Hepinize saygılar sunuyoruz.