Teröristler yine halkı hedef aldı

PKK'lılar, Şırnak Cizre'de cadde ortasına bomba tuzakladı. Bir kablodan şüphelenen esnaf durumu polise bildirdi. Bomba büyük bir gürültü ile imha edildi. 30'dan fazla iş yeri zarar gördü.

Teröristler yine halkı hedef aldı

PKK bombayı bu kez hergün binlerce kişinin alışveriş yaptığı noktaya yerleştirdi. Olası bir facia esnafın dikkati üzerine farkedildi.

Bölücü terör örgütünün telsiz konuşmalarına "Cizre'de halk desteği kalmadı" söylemleri daha önce yansımıştı. Halktan destek göremeyen PKK, şimdi Şırnak'ın Cizre ilçesinde vatandaşı hedef aldı.

Olay ilçenin en işlek olduğu Dağkapı Mahallesi'ndeki Yeni Çarşı Caddesi'nde meydana geldi. Çevredeki esnaf, PKK'lıların yerleştirdiği bombanın kablolarını farketti.

Şüphelenerek durumu polisi bildirdi. Olası bir patlamaya karşı polisler geniş güvenlik önlemi aldı. İncelemede caddeye tuzaklanmış bomba olduğu tespit edildi.

Bomba, uzmanlar tarafından fünye ile imha edildi. Tahrip gücü yüksek bomba nedeniyle, 2 metre derinliğinde çukur oluştu. Patlamada çevrede bulunan 30'dan fazla iş yeri zarar gördü.

100 metre mesafede bulunan esnaftan Abdulfettah Neyman, başına taş isabet etmesi sonucu yaralandı.

Faciayı ucuz atlatan esnaf işyerinde hasar tespit çalışması yaptı.

ulusalkanal.com.tr