3. köprüyü durduran hakime sürgün

Sırada bir sürgün haberi var. Yapımı süren 3. köprünün Beykoz ve Sarıyer Rumelifeneri’ndeki bağlantı yollarına ait imar planını iptal eden İstanbul 8. İdare Mahkemesi hâkimi Serkan Mangal’ın, karardan bir gün sonra tayini çıktı

3. köprüyü durduran hakime sürgün

3. köprü projesinin bağlantı yolları ile ilgili iptal kararı verince tayin edildi.

Hâkim Serkan Mangal, İstanbul 8. İdare Mahkemesi’nde görev yapıyordu. Baktığı dosyalar arasında, Mimarlar Odası ile Şehir Plancıları Odası’nın açtığı, yapımı devam eden 3. köprünün bağlantı yollarıyla igili imar planıda vardı.

Hâkim Mangal, Beykoz ve Sarıyer Rumelifeneri’ndeki Boğaziçi gerigörünüm ve etkilenme bölgesinde yer alan geçişlere ilişkin imar planıyla ilgili iptal kararı verdi. Bu karardan bir gün sonrada tayini çıktı.

“HSYK Birinci Dairesi’nin 12 Haziran 2015 tarihli İdarî Yargi Kararnamesi” nde hâkim Mangal, İstanbul İdare Mahkemesi Üyesi iken Danıştay Tetkik Hâkimliği’ne atandı. Hukuk camiasında “Danıştay Tetkik Hâkimliği” karar mekanizmasından uzaklaştırma yani ‘sürgün’ olarak değerlendiriliyor.

Tayin veya yer değiştirme talebi olmayan hâkim Mangal, 8. İdare Mahkemesi’ndeki odasını boşaltıp mahkeme ile ilişiğini kesti.

ulusalkanal.com.tr

3. köprü