ABD'den terör örgütü PKK ile ilgili dikkat çeken açıklama

ABD'den terör örgütü PKK ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. Sincar bölgesindeki PKK varlığının Türkiye'yi tehdit ettiğini ifade eden ABD Savunma Bakanı Jim Mattis "PKK'nın Sincar bölgesinden çekildiğini görmek istiyoruz." dedi.

ABD'den terör örgütü PKK ile ilgili dikkat çeken açıklama

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Sincar bölgesindeki PKK varlığı ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

Pentagon'daki basın ofisini ziyaretinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mattis, terör örgütü PKK'nın Sincar'daki varlığına değindi. Mattis, "PKK'nın Türkiye'ye yönelik tehdidi var. Biliyorsunuz PKK, ABD tarafından bir terör örgütü olarak tanınıyor. Pek çok masum Türk'ü öldürdüler ve PKK'nın Sincar bölgesinden çekildiğini görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Mattis, Türkiye'nin olası Sincar operasyonuna destek verip vermeyeceklerine dair bir soru üzerine ise "Gelecekteki operasyonlar hakkında bilgi vermem" yanıtını verdi.

Menbiç konusunda Türkiye ile herhangi bir tıkanıklık olmaksızın görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Mattis "Bunu çözeceğimiz konusunda iyimserim. Daha önce de zor zamanlarımız olmuştu" dedi.

NATO'nun 7 Rus diplomatın akreditasyonunu iptal etmesine de değinen ABD Savunma Bakanı "Rusya, İkinci Dünya Savaşından beri Avrupa'da ilk kez kimyasal silah kullandı" ifadesini kullandı.

ulusal.com.tr

abd pkk Sincar