Erdoğan'dan gelen öneri, CHP ve MHP'nin gündeminde

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "yedek milletvekili" açıklaması, muhalefet partilerinin de gündeminde. CHP, Erdoğan'ın önerisinin AKP içinde çok sayıda FETÖ'cü milletvekili bulunması ve Meclis'te koltuk sayısının azalması endişesinden kaynaklandığı görüşünde. MHP ise Yedek Milletvekili uygulamasına gerek olmadığını savunuyor.

Erdoğan'dan gelen öneri, CHP ve MHP'nin gündeminde

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, herhangi bir nedenle boşalacak koltuğun hızlıca doldurulması iddiasıyla önerdiği "Yedek milletvekili" tartışması siyasetin gündeminde.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Erdoğan'ın açıklamasının AKP içinde çok sayıda FETÖ'cü milletvekili bulunduğundan kaynaklandığını söyledi.

Özel, AKP'nin "O kadar gayret ettik ama FETÖ’cüler yine az sayıda değil, partideki FETÖ’cü milletvekillerini atsak güvenoyu sınırının altına düşeceğiz" görüşünde olduğunu savundu.

Cumhuriyet gazetesine değerlendirmelerde bulunan Özel, Erdoğan'ın sözlerinin AKP’lilerin "Bizde FETÖ’cü yok" açıklamalarını da tekzip ettiğini belirtti.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de “Türkiye’yi Cumhurbaşkanı yönetmiyor. Türkiye’nin bir iktidarı var" dedi.

Bir açıklamada MHP'den geldi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, böyle bir uygulamaya gerek olmadığını söyledi, tepkisini "O zaman Cumhurbaşkanının da yedeğini seçelim" sözleriyle dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr