20 terörist öldürüldü

Bölücü terör örgütü PKK, İdil'de direnişe başlayamadan hüsrana uğradı. 4 binden fazla asker ve polisin katıldığı operasyonda önemli başarılar sağlandı. 20'si dün olmak üzere toplam 47 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Kısa süre içerisinde toplam 126 el yapımı patlayıcı da imha edildi. Teröristlerin ilçeye sızmasına karşılık önlemler de devam ediyor

20 terörist öldürüldü

Bölücü terör örgütü Şırnak'ta kaybetti. Önce Silopi ardından Cizre'de yenildi aldı. 16 Şubat'ta sokağa çıkma yasağının ilan edildiği İdil'de ise başlayamadan hüsrana uğradı.

Genelkurmay Başkanlığı, İdil'deki operasyonlarla ilgili bilgiler paylaştı. İlçede dün 20 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Topla sayı 47.

Aramalarda sekiz adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet M-16 piyade tüfeği, bir adet Kanas Keskin Nişancı tüfeği, bir adet roket atar, bir adet tabanca, beş adet el bombası, 17 adet Kaleşnikof şarjörü, iki adet tabanca şarjörü yedi adet roket atar mühimmatı ele geçirildi.

PKK'lıların EYP'leri de tek tek bulunuyor. Kısa süre içerisinde 21 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. 10 günde bu sayı 126'yı buldu. 43 barikat kaldırıldı. Bin 595 evde arama yapıldı.

Operasyon 18 Ocak'ta zırhlı araca el yapımı patlayıcıyla yapılan saldırıda şehit olan özel harekat polisi Ersin Yıldırım'ın adı verildi.

4 binden fazla asker ve polisin katıldığı operasyon Turgut Özal ve Yeni mahalleleri ile Dirsekli köyünde yoğun olarak sürüyor.

TSK'nın resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

Şırnak / İdil’de devam eden operasyonda;

- 20 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş (Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 47’dir.),

- sekiz adet Kaleşnikof piyade tüfeği, iki adet M-16 piyade tüfeği, bir adet Kanas Keskin Nişancı tüfeği, bir adet roket atar, bir adet tabanca, beş adet el bombası, 17 adet Kaleşnikof şarjörü, iki adet tabanca şarjörü, yedi adet roket atar mühimmatı, 85 adet Biksi fişeği, bir adet gece görüş gözlüğü, bir adet telsiz, 31 kg Amonyum Nitrat ele geçirilmiş, - 21 adet el yapımı patlayıcı imha edilmiştir. (Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 126’dır.)