Demirtaş'tan açılım çağrısı!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, koalisyon çağrısı yaptı. "Erken seçim ilk çözüm değil. Koalisyon çıkararak ilerlemeyi uygun görüyoruz" diyen Demirtaş, açılım için harekete geçilmesini istedi. Demirtaş, "Koalisyon hükümeti elini taşın altına koyar, biz de her türlü desteği veririz" dedi

Demirtaş'tan açılım çağrısı!

HDPEş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, koalisyon seçim sonrasındaki süreçle ilgili konuştu. "Erken seçim ilk çözüm değildir. Koalisyon çıkararak ilerlemeyi uygun görüyoruz" diyen Demirtaş, AKP dışındaki diğer partilerle koalisyon kurabileceklerini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı, "Seçenekler ortaya çıkmadan bir şey demeyeceğiz. AKP ile söylediklerimizin arkasındayız. Diğer seçenekler için söylüyorum, kapımız açık" ifadelerini kullandı.

Sözü açılım sürecine getiren Demirtaş, AKP'nin seçim öncesindeki söylemlerini değiştirmesini istedi. "Seçim döneminde masa yok dediler, taraf yok dediler, çözüm süreci yok dediler. Öncelikle AKP'nin bunların yanlış olduğunu söylemesi lazım. Çağrı aşamasına gelindiğinin Davutoğlu da farkındadır. Silahlar konusunda çapğrı yapacak Öcalan’dır. Öcalan da İmralı da hazır bekliyor. Buyrun yarın İmralı'ya gidelim ve süreç yeniden işlemeye başladın" dedi.

Kurulacak koalisyon hükümetinin hızla açılımı sürdürmesini isteyen Demirtaş, "biz de gereken desteği veririz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

hdp eş genel başkan