Beşar Esad: Suriye'nin tamamını geri alacağız

Suriye Cumhurbaşkan Beşar Esad, Batı'ya terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Esad, "Suriye'nin tamamını geri almaya kararlı olduklarını" söyledi. Ordunun bu konuda tereddütsüz olduğunun altını çizen Esad, "bölgesel aktörler dahil olduğu için bu biraz zaman alacak" dedi.

Beşar Esad: Suriye'nin tamamını geri alacağız

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Fransız AFP haber ajansına konuştu. Esad, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi.

"Suriye’nin tamamını geri almaya kararlıyız" diyen Esad, ordusu bu konuda tereddütsüz olduğunu vurguladı. Beşar Esad, "ancak bölgesel aktörler dahil olduğu için bu zaman alacak ve ağır bir bedeli olacak" dedi.

Esad, Suriye'de barış görüşmelerinin de terörle mücadele sürerken devam etmesini istedi. Halep’teki operasyonların "muhaliflerin Türkiye rotasını kesmeyi" hedeflediğini söyleyen Esad, "Ana çatışma Halep ile Türkiye arasındaki yolu kesmekle ilgili. Çünkü Türkiye, teröristler için ana tedarik hattı" ifadelerini kullandı.

Esad, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin Suriye’ye müdahalesini gözardı etmediğini, ancak bunun gerçekleşmesi halinde ordusunun kesinlikle buna karşı koyacağını kaydetti.

Öte yandan Esad'ın "Suriye'nin tamamını geri almaya kararlıyız" açıklaması Amerika'da rahatsızlık yararttı. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, "Esad'ı kandırmışlar" dedi.

ulusalkanal.com.tr