Alman basınında İdlib operasyonu! 'Türk aslanları savaşmaya hazır'

Türkiye'nin Rusya ve İran ile ortaklaşa başlattığı İdlib operasyonu Alman basınının da gündeminde. Yorumlar ise çarpıcı. Haberlerde Fırat Kalkanı harekatı hatırlatılıyor. Operasyonun Afrin yönünde devam edeceği belirtiliyor. Mehmetçikten ise "Türk Aslanları Savaşmaya Hazır" diye bahsediliyor

Alman basınında İdlib operasyonu! 'Türk aslanları savaşmaya hazır'

"Türk Aslanları Savaşmaya Hazır." Almanya İdlib operasyonunu bu başlıkta tartışıyor. Avrupa'da da gündem Rusya ve İranla ittifak halinde başlatılan operasyon...

İdilb Harekatı'nı Alman basını çarpıcı başlıklarla gördü. Türkiye aleyhtarı yayın yapan bir çok basın organı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonu karşısında tavır değişikliği gösterdi.

Almanya'nın en büyük sermayeli gazetesi FrankfurterAllgemeineZeitung FAZ, "Suriye Atağı: Türk Aslanları Savaşmaya Hazır" başlığı ile haberi duyurdu.

Gazetenin Beyrut muhabiri Christoph Erhardt'ın kaleme aldığı haberin girişinde tankın üstünde, namlunun arkasında duran bir Mehmetçik fotoğrafı görülüyor.

Haberde, TSK'nın Afrin sınırlarında konuşlanmasının beklendiği belirtildi. Fırat Kalkanı'nı hatırlatan muhabir, operasyonun Afrin yönünde devam edeceğini söyledi.

Buna karşılık muhabir, Hayat Tahrir el Şam'ın da "tek korkusunun Türk Ordusu'nun sert müdahalesi olduğunu" aktardı.

Alman Devlet Radyosu Deutschlandfunk ise İdlib Operasyonunu "Türk Ordusu Cihatçılara karşı" manşetiyle abonelerine servis etti.

Diğer yandan yine FAZ'te yayımlanan bir analiz haberde, Almanya'nın Türkiye'ye karşı kullanabileceği baskı unsurlarının kısıtlı olduğu vurgulandı.

ulusal.com.tr

türkiye rusya iran idlib Fırat Kalkanı