Öğretmenden tabutlu eylem

Ataması yapılmayan öğretmenler Ankara’da tabutlu eylem yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan Kasım ve Şubat aylarında 40’ar bin atama isteyen öğretmenler, diplomalarını, "Zaten bir işe yaramıyor" diyerek tabutun içine attı.

Öğretmenden tabutlu eylem

Yeni eğitim ve öğretim yılının okul zili geçen hafta çaldı.

Ama 400 bin öğretmen ataması yapılmadığı için okul zilini duyamadı.

400 bin ataması yapılmayan öğretmenin sesi olarak Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen ataması yapılmayan öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı’nın kapısına dayandı.

Sloganlarla bakanlığın önüne yürüyen öğretmenler, Kasım ve Şubat aylarında yapılmak üzere 40’ar bin atama istedi.

Öğretmenler, yürüyüş sırasında omuzlarında taşıdıkları “diploma tabutu”na diplomalarını attı ve atamalar yapılıncaya kadar da tabuttan almayacaklarını söyledi.

Öğretmenlerin eylemine Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Türkiye Kamu Sen Konfederasyonu, Eğitim İş, Anadolu Eğitim Sen ve Kültür Saat Emekçileri Derneği destek verdi.

Ataması yapılmayan öğretmenler adına konuşan beden eğitimi öğretmeni Fahri Atmaca, ücretli öğretmen sayısının endişe verici rakamlara ulaştığını belirtti.

2105 yılında 100 bin kadrolu öğretmen atamasının zorunlu haline geldiğini belirten Atmaca, ataması yapılmayan öğretmen sorununun çözülmesi önerilerde bulundu.

HABER: SABRİ KARA