İsrail vurdu Suriye engelledi

Suriye Ordusu, İdlib kırsalında hızla ilerlerken, İsrail Şam'ı vurdu. İsrail savaş uçakları, Şam kırsalındaki silah cephaneliklerini hedef aldı. Suriye ordusu saldırıya hava savunma sistemlerini devreye sokarak yanıt verdi

İsrail vurdu Suriye engelledi

Suriye Ordusu İdlib kırsalında hızla ilerlerken İsrail uçakları başkent Şam'ı vurdu.

İsrail, Suriye'nin atağına karşı Şam'a hava saldırısı düzenledi. 4 savaş uçağı El Kuteyfe'deki Suriye Ordusuna ait mühimmat depolarını hedef aldı. Şam'ı vuran İsrail uçakları, Lübnan hava sahasını kullandı.

Bombardıman Suriye hava savunma sistemi tarafından engellendi. İsrail füzeleri etkisiz hale getirildi. Suriye ordusundan yapılan açıklamada bir İsrail uçağının vurulduğu açıklandı.

Suriye Ordusu ise Astana anlaşması ile sınırları çizilen çatışmasızlık bölgesi içinde yer alan Abu ad Duhur havalimanına doğru İdlib kırslaında harekatını sürdürüyor.

Bölge Türkiye, İran ve Rusya garantörlüğünde imzalanan Astana anlaşması çerçevesinde Suriye'nin denetimine bırakıldı. Suriye'de anlaşmayı hızla tamamlamak için operasyonlara hız verdi.

200'e yakın köyü terörden arındıran ordu güçleri, Amerika destekli terör gruplarına ait sığınak ve cephanelikleri imha ediyor.

İdlib'in doğusu ile batı Halep kırsalı terörden temizlendikten sonra çatışmasızlık bölgesinin sınırları belli olacak.Türkiye, İran ve Rusya çatışmasızlık bölgesine 500'er asker gönderecek. Rusya, İdlib çevresinde, Türkiye ise kent merkezinde güvenliği sağlayacak.

ulusal.com.tr

suriye israil idlib şam