"Durumu ciddiye alıyoruz"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD militanlarının Irak güvenlik güçlerine karşı klor gazı kullandığına dair iddialarla ilgili konuştu. Kerry, bunu "çok ciddiye" aldıklarını ve konuyu araştırdıklarını söyledi.

"Durumu ciddiye alıyoruz"

IŞİD militanları, Irak güvenlik güçlerine karşı klor gazı kullanıyor mu? ABD Dışişleri Bakanı John Kerry bu iddilarla ilgili konuştu, durumu çok ciddiye" aldıklarını ve konuyu araştırdıklarını ösyeldi.

ABD Dışişleri Bakanı, Başkent Washington'da, Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Kerry'e, IŞİD militanlarının Irak güçlerine karşı klor gazı kullanıp kullanmadığı soruldu.

ABD Dışişleri Bakanı, "Şu an için iddiaları doğrulayabilecek durumda olmadığını söyledi, ancak durumu çok ciddiye aldıklarını, gerçeklerin tespiti için ek veri ve bilgi toplamaya çalıştıklarını belirtti.

Kerry, bu tür haberlerin ABD stratejilerini değiştirmeyeceği vurguladı. Bakan, koalisyonu, Irak ordusunu destekleyecek ve IŞİD'e karşı önlemler alabilecek duruma getiriyoruz" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

abd ışid kimyasal gaz