Milli Eğitim Şûrası 7 yıllık aranın ardından toplanıyor

Milli Eğitim Şurası 7 yıllık aranın ardından toplanıyor. Şûrada Türk milli eğitim sistemini geliştirme ve niteliğini yükseltmek için atılacak adımlar ele alınacak. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şûra’nın bu yılki başlığının “Eğitimde Fırsat Eşitliği” olacağını duyurdu.

Milli Eğitim Şûrası 7 yıllık aranın ardından toplanıyor

7 yıl sonra eğitim camiasını bir araya getiren büyük Şura toplanacak. Toplantıda “Eğitimde Fırsat Eşitliği” tartışılacak.

Millî Eğitim Bakanlığı’nın “en yüksek danışma kurulu” olarak tanımlanan Millî Eğitim Şûrası 7 yıllık aranın ardından yeniden toplanacak. Şûra için henüz net tarih açıklamayan Bakanlık, çalışmalarını ise hızlandırdı.

Milli eğitim sistemini geliştirmek üzerinde konuların tartışılacağı Şûrada, Türkiye Büyük Millet Meclisi Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, bakanlıklar yer alacak. Kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversitelerden yetkilerin yanı sıra yurt içi ve yurt dışından meslek odaları, demokratik kitle örgütleri, özel sektör, basın ve yayın kuruluşları da Şûraya katılacak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Şûranın sloganını ve içeriğini açıkladı.

Bakan Özer, ''20. Millî Eğitim Şûrası’nın başlığı “Eğitimde Fırsat Eşitliği” olacak. Şûrada üç ana konuda özel ihtisas komisyonu kurulacak. Bu konular, “Temel Eğitimde Fırsat Eşitliği’, ‘Mesleki Eğitimin İyileştirilmesi’ ve ‘Öğretmenlerin Mesleki Gelişimi’ olacak'' dedi.

Bakan Özer, Şûrada okul öncesi eğitimden üniversite giriş sistemine kadar diğer konularda da çalışma gruplarının kurulacağını belirtti:

- Şûranın temsiliyetini artırmak için tüm illerden katılımcılar seçilecek ve 26 farklı yerde bölgesel toplantılar yapıp hazırlık raporları düzenlenecek. Şûra kapsamında hazırlanacak özel ihtisas komisyonu raporları, Şûra üyelerine önceden gönderilecek.

milli eğitim Milli Eğitim Şurası Mahmut Özer