Cadde ve meydanlar boş kaldı

Türk halkı Koronavirüs salgınıyla mücadele amacıyla yapılan "Evde Kal" çağrılarına büyük ölçüde uydu. Kentlerin meydanları ve caddeleri boş kaldı. Dışarı çıkanlar da maske takma kuralına genellikle riayet ediyor.

Cadde ve meydanlar boş kaldı

Yurt genelinde "evde kal" çağrılarına büyük oranda uyuluyo. Kentlerin en işlek cadde ve meydanları bile tamamen boş. Burası Başkent Ankara'nın her zaman en yoğun noktası olan Kızılay Meydanı.

Burası da İzmir'in sembolü olan Saat Kulesi ve bahar aylarında tıklım tıklım olması gereken Konak meydanı. Meydan adeta güvercinlere kaldı.

Ege'nin diğer illerinde de sakinlik hakim. Muğlanın en turistik ilçelerinden Marmaris, Bodrum ve Fethiye'de eski hareketlilikten eser yok. Dışarı çıkmak zorunda kalan vatandaşların da maske takma kuralına uydukları gözleniyor.

Türkiye'nin dünyaca ünlü turizm merkezi Antalya'da da durum farklı değil. Turizm sezonu olmasına rağmen sahiller, yürüyüş yolları, cadde ve meydanlar büyük ölçüde boş.

Bu görüntüler de Hatay, Samsun, Konya, Kayseri ve Sivas'tan. Sahil kentlerinde olduğu gibi İç Anadolu kentleri de "Evde Kal Türkiye" çağrısına büyük ölçüde uydu. Cadde ve meydanlar sessizliğe büründü.

"Evde Kal Türkiye" çağrısı Doğu ve Güneydoğu'da da karşılık buldu. Bölgenin diğer illerinde olduğu gibi Adıyaman'daki hareketlilik de büyük ölçüde azaldı.

Bursa'da tarihi Kapalı Çarşı ve Ulu Cami civarı, Kent Meydanı gibi yoğunluk yaşanan merkezler eski günlerinden çok uzak. Polis ekipleri meydanlara çıkan bazı yollarda önlem alarak zorunlu olmadıkça vatandaşların geçişine izin vermiyor.

Eskişehir de son yılların en tenha günlerini yaşıyor. Özellikle hafta sonu yerli turistlerin ilgi gösterdiği Tarihi Odunpazarı Bölgesi'ndeki sokaklar adeta bomboş.

Trakya'da da "Evde Kal Türkiye" çağrısına uydu. Edirne'de kentin en işlek caddeleri ve Selimiye Camii çevresinde çok az insan görüldü.

Kırklareli'deki manzaralar da farklı değil. Vatandaşlar, market ve eczanelerden ihtiyaçlarını temin ettikten sonra evlerine dönüyor.

Tekirdağ'da gençlerin gözde mekanı olan Değirmenaltı bölgesi ile sahil dolgu alanı, Hasan Ali Yücel Meydanı, Köprübaşı, Cumhuriyet Meydanı ve Bedesten Çarsısı, tarihinin en sakin günlerinden birini yaşıyor.

ULUSAL.COM.TR

koronavirüs