65 yaş ve üstündekilere kısıtlama

Günlük vaka sayısının artmasıyla birlikte Ankara ve İstanbul’da 65 yaş üstündekilere yönelik yeni kısıtlamalar geldi. Bu yaş grubundakiler artık 10 ile 16 saatleri arasında sokağa çıkabilecek. Kurallara uymayanlara para cezası kesilecek.

65 yaş ve üstündekilere kısıtlama

Haber: Buse Gençtürk - Kamera: Uğur Pideci

Kovid-19 ile mücadele kapsamında yeni önlemler alındı.

Ankara ve İstanbul’da 65 yaş üstündekiler 10 Haziran’da getirilen karar ile saat 10 ila 20 arasında sokakta bulunabiliyordu. Yeni alınan karar ile bu yaş grubundakilerin sokak kısıtlaması genişletilmiş oldu. İstanbul’daki kısıtlama 12 Kasım’da başlayacak.

Doktor, sağlık çalışanı, eczacı, işletme sahibi, tüccar ve çiftçi gibi meslek grupları bu kısıtlamadan muaf tutulacak. 65 yaş ve üstündeki vatandaşlardan sokakta oldukları saatlerde sosyal mesafe ve maske kuralına uyması istenecek. Kurallara ve saat kısıtlamasına uymayanlara para cezası kesilecek, hakkında adli işlem başlatılacak.

Öte yandan Ankara'da Kovid-19 önlemleri kapsamında Organize Sanayi Bölgeleri, Küçük Sanayi Siteleri ve sanayi kuruluşlarının çalışma saatleri düzenlendi. Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı ile bu iş yerlerinde saat 7 ila 16 arasında çalışılacak.

ulusal.com.tr

izmir ankara Kovid19 kısıtlama 65 yaş