"1919 Gencin ruhunu Soma'ya adıyoruz!"

"1919 Genç Samsun'dan Ankara'ya yürüyor!" sloganıyla Soma'da yaşamlarını yitiren maden emekçilerimize adanan etkinlik kapsamında Türkiye Gençlik Birliği Isparta ve Burdur Şubeleri Isparta'dan Samsun'a hareket etti.

"1919 Gencin ruhunu Soma'ya adıyoruz!"

Etkinlikle ilgili bir açıklamada bulunan Türkiye Gençlik Birliği Isparta Şube Başkanı Ali Ufuk Özalp şöyle konuştu, "Tarihin bize yüklediği görevi yerine getiriyoruz ve Mustafa Kemal'den Deniz'lere miras aldığımız bayrağı bir kez daha Samsun'dan taşıyoruz. 1919 Genç, 1919'un aynı azim ve kararlılığında yürüyüşe başlıyor. Aynı zamanda bu yürüyüşümüzü Soma'daki emekçilerimize adıyoruz, o acıyı paylaşırken yeni Soma'lar tekrar olmasın diye mücadele ediyoruz!

"Özelleştirme adı altında insan hayatlarını peşkeş çekiyorlar!"

Yatağan, Ereğli, Zonguldak, Yeniköy ve Kemerköy için yapılacak özelleştirmelere de karşı duruyoruz! Çünkü devletin denetimsizliğinden çıkan her bir maden ocağı esasında patlamaya hazır bomba demektir. Bu özelleştirmelerle insan hayatlarını peşkeş çekiyorlar. Ancak AKP iktidarının rant oyunlarıyla insan hayatının hiçe sayıldığı da düşünüldüğünde mevcut maden ocaklarımızda herhangi bir önlemin alınacağına da itibar etmiyoruz. Bu sebeple milli devlet politikası kapsamında gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz milli meclis ve milli hükümet devrimi ile emekçilerimizin hayatını bir torba kömüre değişenlere karşı birlik olacağız.

"Soma katliamı AKP'nin utanç tablosudur!"

Soma Maden İşletmeleri A.Ş. (Soma Holding) sahibi Alp Gürkan, faciayla ilgili "olayda sorumluluğumuz yok" açıklamasını yüzü hiç kızarmadan yapabiliyorsa, ve bunun ardından Tayyip Erdoğan, "Bu olaylar hiç olmaz diye yorumlamayalım. Bunlar olağan şeylerdir. Bunun yapısında, fıtratında bunlar var" açıklamasını yüzlerce emekçimiz hayatını kaybetmesine rağmen gerçekleştirebiliyorsa Soma katliamı, AKP'nin utanç tablosudur! Bu bağlamda bizler; Tayyip Erdoğan'ların, Abdullah Gül'lerin, Fethullah Gülen'lerin iktidarını bütün emekçilerimizle el ele, gönül gönüle birleşerek yıkacağız!"

Haber: Yasin GÖKDOĞAN

Fotoğraf: Barış YURTERİ

ulusalkanal.com.tr