Komisyon darbecileri dinleyecek

FETÖ Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu, darbe girişimi nedeniyle tutuklu bulunan eski 2. Ordu ve 3. Ordu komutanlarını da dinleyecek. Komisyon ayrıca darbe girişimine katılan Akın Öztürk ve Cumhurbaşkanı’nın yaveri Ali Yazıcı gibi isimlerle de cezaevinde görüşmeyi planlıyor.

Komisyon darbecileri dinleyecek

Fethullahçı Terör Örgütü’nün Darbe Girişimi Araştırma Komisyonu darbecileri de dinleyecek.

Önümüzdeki yıl ocak ayına kadar çalışmalarını sürdürecek olan komisyon, darbeci komutanları dinlemek üzere talepte bulundu.

Buna göre komisyon, cezaevinde bulunan darbeci komutanlar eski 2. Ordu Komutanı Ahmet Huduti ve eski 3. Ordu Komutanı Erdal Öztürk ile görüşmek üzere Adalet Bakanlığı’na başvurdu.

Komisyon ayrıca, darbe girişiminin kilit isimlerinden Akın Öztürk ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaveri Ali Yazıcı gibi isimlerle de cezaevinde görüşmeyi planlıyor.

Komisyon, gelişmelere göre, darbeye katıldığı bilinen yeni isimlerle de görüşme yapabilir.

Salı günü çalışmalarına yeniden başlayacak olan komisyon bu hafta eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, eski Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner, gazeteci Nedim Şener ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak’ı dinleyecek.

Komisyonun kasımda ise dinleyeceği isimler arasında darbe girişiminin ardından emekliye ayrılan eski Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi, darbe gecesinde darbeciler tarafından derdest edilen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen bulunuyor.

Komisyonun önümüzdeki yıl ocak ayına kadar sürmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr