IDEF yarın başlıyor

Savunma sanayisinin kalbi dünyadaki ilk 5 savunma fuarı arasında yer alan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF'te atacak. Yarın 13'ncü kez kapılarını açacak olan fuarda 50'den fazla ülkeden yaklaşık 800 firma katılacak. Savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayisi alanlarında en modern araç, malzeme ve sistemlerin sergileyeceği fuara yeni geliştirilen milli sistemler damgasını vuracak.

Dünyadaki ilk 5 savunma fuarı arasında yer alan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 13. kez kapılarını açacak.

Fuarda, bu yıl 50'yi aşkın ülkeden yaklaşık 800 firma savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayisi alanlarında en modern araç, malzeme ve sistemlerini tanıtacak.

İstanbul TÜYAP'da 12 Mayıs'a kadar açık olacak fuarda yerli imkânlarla geliştirilen yeni silah ve savunma sistemleri de sergilenecek.

Türkiye'nin gökyüzündeki yeni askerleri de fuardaki yerini alacak. İlk milli kamikaze dronelar Alpagu ve Kargu ile yapay zekâ algoritmalarıyla donatılan gözetleme maksatlı otonom drone Togan görücüye çıkacak. Türk mühendisler tarafından özgün geliştirilen kamikaze dronlar, üstün taktik özellikleriyle asimetrik harp, terörle mücadele ve güvenlik operasyonlarında, kullanılacak. Dronlarla çoklu harekât da yapabilecek.

Türkiye'nin ilk milli hava füzeleri GÖKDOĞAN ve BOZDOĞAN, ASELSAN'ın geliştirdiği yerli lazer teknolojisi, ROKETSAN'ın ürettiği Kaan ve Kaplan füzeleri, yeni nesil zırhlı muharebe sistemi Korhan, uçaklardan operasyon bölgelerine atılabilen zırhlı araç, yeni geliştirilen obüs, silah ve mühimmatlar fuarda görücüye çıkacak çok sayıda yeni milli teknolojiden bazıları olacak.

ATAK helikopterleri ile Hürkuş da fuardaki yerini alacak. Sadece ASELSAN, fuarda 317 ürün ve sistem sergileyecek.

ulusalkanal.com.tr

ıdef